ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Κρούσματα ομοφοβικής βίας στην Ιταλία

Posted in ομοφοβική βία by stopomofovia on September 10, 2009

Δύο γκαζάκια εξερράγησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 2ας Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, έξω από γνωστό μπαρ όπου συναντώνται μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ένας νέος τραυματίσθηκε ελαφρά στο αυτί από θραύσμα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα γκαζάκια πέταξαν τέσσερις νέοι με ξυρισμένο κεφάλι, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες.

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης από τον πρόεδρο της οργάνωσης Arcigay Roma, Φαμπρίτσιο Μαράτσο.

«Πρόκειται για πραγματικό ομοφοβικό συναγερμό, για μια επίθεση πολιτικού χαρακτήρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ομοφυλόφιλων δημοσιογράφων Gaynet, Φράνκο Γκριλίνι.

Η χθεσινή επίθεση, προστίθεται σε εκείνη κατά του νέου, ο οποίος μαχαιρώθηκε από φανατικό ακροδεξιό, πριν δύο εβδομάδες, έξω από την ντίσκο «Gay village», στην περιοχή Eur της Ρώμης.

Εξάλλου, στο Ρίμινι, ζευγάρι ομοφυλόφιλων, ξυλοκοπήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει, από διπλανό ένοικο, ο οποίος χρησιμοποίησε βαρύτατους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Σήμερα στις δέκα το βράδυ, οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις της χώρας, πρόκειται να οργανώσουν πορεία διαμαρτυρίας κοντά στο Κολοσσαίο, ζητώντας «περισσότερη ασφάλεια, σεβασμό και αλληλεγγύη».

Μόνη εξαίρεση, η κεντροδεξιά οργάνωση «Νew Out», η οποία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ξεχωριστή κινητοποίηση, την ερχόμενη εβδομάδα, έξω από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ο εκπρόσωπος του δημάρχου της «Αιώνιας Πόλης» για την ασφάλεια, Τζόρτζιο Τσάρντι, έκανε πάντως γνωστό ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, πρόκειται να αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών, αλλά και ιδιωτικών φρουρών, στα σημεία όπου βρίσκονται μπαρ και μαγαζιά στα οποία συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, με στόχο να αποτραπούν νέες επιθέσεις. Το κόστος των ιδιωτικών φρουρών θα καλύπτεται από τους καταστηματάρχες, οι οποίοι, όμως, θα ευνοηθούν με σειρά φοροελαφρύνσεων.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: