ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Απαγορεύονται οι ευτυχισμένοι ομοφυλόφιλοι – του Λύο Καλοβυρνά

Posted in Uncategorized by stopomofovia on October 30, 2009

ΑΤΗΕΝS  VOICE, του Λύο Καλοβυρνά 

Η δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσει ο καθένας μας να φτιάξει εύκολα και ανέξοδα το δικό του Νίκο Σεργιανόπουλο, δηλαδή έναν αυτοκαταστροφικό ομοφυλόφιλο που βρίσκει τραγικό τέλος.

Παίρνεις έναν γκέι άντρα και τον μαθαίνεις από μικρό να ντρέπεται για το σεξουαλικό προσανατολισμό του. Έπειτα τον πείθεις ότι για να έχει την παραμικρή πιθανότητα να πετύχει στη ζωή του πρέπει να συνεχίσει να κρύβει ότι είναι γκέι. θα κάνει σεξ με άντρες αλλά στην υπόλοιπη ζωή του θα το παίζει στρέιτ, θα παντρευτεί, θα κάνει παιδιά και φυσικά θα συνεχίσει να κάνει σεξ με άντρες, όπως προστάζει η φύση του. Ύστερα του βρίσκεις μια δουλειά όπου προσποιείται το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είναι πραγματικά. Η διπλή ζωή αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα τον κάνει να σχιζοφρενιάσει. Έχει που έχει τις ενοχές που του έχεις φορτώσει από μικρό, τον ζαλώνεις και με την παραφροσύνη της διπλής ζωής και έχεις στα χέρια σου μια ψυχοπάθεια τεφαρίκι. Φόρτωσέ του κι ένα γάμο για τα μάτια του κόσμου, εμπόδισέ τον να ζήσει έναν ισότιμο, φυσιολογικό έρωτα μ’ έναν άλλον άντρα με τον οποίο θα έφτιαχνε μια σωστή οικογένεια και αυτόματα τα ναρκωτικά γίνονται μοναδική διέξοδος. Ένα τραγικό τέλος στο 3 και γρήγορα.

Ακούσαμε πολλά για τη δολοφονία του Νίκου. Ότι είχε ψυχοπάθειες και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, ότι φλέρταρε με το θάνατο. Ακούσαμε μέχρι και τι ρόλο είχε στο ομόφυλο σεξ που έκανε, διότι αυτή είναι η μεγαλύτερη έγνοια του κόσμου. Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι πώς οδηγήθηκε εκεί. Οι επαΐοντες άραγε δεν γνωρίζουν τις επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι η κοινωνική καταπίεση, τα αρνητικά στερεότυπα, η βία κι ο εξευτελισμός από την οικογένεια προκαλούν ψυχολογικά προβλήματα στους ομοφυλόφιλους/ες; Ότι περισσότεροι γκέι έφηβοι αυτοκτονούν ή παίρνουν ναρκωτικά όχι λόγω ομοφυλοφιλίας, αλλά επειδή οι γονείς τους (πρωτίστως) και το γενικότερο περιβάλλον (δευτερευόντως) τους κάνουν το βίο αβίωτο;

Ο Νίκος απλώς έστρεψε στον εαυτό του το μίσος που είχε εισπράξει. Δεν φτάνει που καταστράφηκε, με τη δίκη του φροντίζουμε να καταστραφούν κι άλλα νέα γκέι παιδιά, αφού το μοναδικό μήνυμα που παίρνουν είναι ότι δεν πα’ να ’σαι πετυχημένος ηθοποιός, αν είσαι πούστης σε περιμένει μονάχα δυστυχία, μοναξιά και τραγικό τέλος. Το παραμύθι αυτοεπιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά: Απαγορεύονται οι ευτυχισμένοι ομοφυλόφιλοι.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: