ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού εξωτερικών στην Ελλάδα

Posted in Uncategorized by stopomofovia on February 25, 2010

Γίνε υπουργός. Μπορείς!

του Λύο Καλοβυρνά

Στις αρχές Φεβρουαρίου ήρθε στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε. Το έγραψαν όλες οι εφημερίδες. Όπως έγραψαν για τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό που δεν έγραψαν είναι ότι ο Βεστερβέλε είναι παντρεμένος με άντρα. Και η μία που το έγραψε, φρόντισε να το γελοιοποιήσει, αφού μίλησε για «ομοφιλοφυλικές (sic) του τάσεις». Ποιες τάσεις; Γκέι είναι ο άνθρωπος! Και το έχει δηλώσει με παρρησία.

Θα μπορούσε βέβαια να θεωρηθεί θετικό που δεν έγινε αναφορά στη σεξουαλικότητά του, καθώς η ομοφυλοφιλία του δεν είναι το μοναδικό ούτε το κύριο χαρακτηριστικό του. Είναι κοτζάμ υπουργός Εξωτερικών μιας ισχυρής χώρας και επικεφαλής κόμματος· η ομοφυλοφιλία του είναι απλώς ένα κομμάτι της ζωής του. Μόνο που η σιωπή αυτή είναι ύποπτη για τα ελληνικά μέσα, που δεν φημίζονται για τη διακριτικότητά τους και την πολιτική τους ορθότητα. Μάλλον ισχύει ότι αφού δεν μπορούν να γράψουν κάτι κακό για το ότι είναι ομοφυλόφιλος, ας μη γράψουν τίποτα.

Οι θετικές ειδήσεις για τους γκέι αποσιωπούνται στη χώρα μας. Ξέρετε λόγου χάρη ότι τον Ιανουάριο που μας πέρασε ψηφίστηκε νόμος στην Πορτογαλία που νομιμοποιεί το γάμο ομόφυλων; Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν το θεώρησαν σημαντική είδηση και δεν του έδωσαν σχεδόν καμία απολύτως δημοσιότητα. Οι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι γκέι δεν πουλάνε. Αυτή τη στιγμή η Πορτογαλία είναι η έκτη χώρα στην Ευρώπη και η ένατη παγκοσμίως που επιτρέπει γκέι γάμους, μαζί με το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική και το Νεπάλ.

Στην Αθήνα ο Βεστερβέλε ήρθε με τον άντρα του και δείπνησαν παρέα με τον πρωθυπουργό, τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και άλλους επισήμους. Κι αυτή η είδηση αποσιωπήθηκε. Διότι τι μήνυμα θα περάσουμε στα άδολα παιδάκια μας όταν ο πρωθυπουργός συντρώγει με έναν γκέι και τον άντρα του; Μήπως πως όταν μεγαλώσουν μπορεί κι αυτά να γίνουν υπουργοί, κι ας είναι γκέι; Α πα πα, αυτά δεν πρέπει να τα διαφημίζουμε, γιατί θα δώσουμε το… καλό παράδειγμα.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε έχει δηλώσει: «Μπορώ να πω σε όλους τους νέους ομοφυλόφιλους να μην αποθαρρύνονται, αν κάποια πράγματα δεν πάνε καλά. Η κοινωνία αλλάζει προς το καλύτερο και προς την κατεύθυνση της ανεκτικότητας και του σεβασμού, παρότι πιο αργά από αυτό που θα ευχόμασταν. Ποτέ δεν έκρυψα τη ζωή μου. Προτίμησα να τη ζήσω!». Κι εμείς ακόμα φοβόμαστε τι θα σκεφτεί ο κάθε άσχετος αν μάθει ότι αγαπάμε ανθρώπους του ίδιου φύλου.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: