ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Υποψήφια για 11 βραβεία η Στρέλλα του Πάνου Κούτρα

Posted in νέα by stopomofovia on March 29, 2010

Μετά την επιτυχία της στις κινηματογραφικές αίθουσες, η “Στρέλλα” του Πάνου Κούτρα είναι η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνολικά, η “Στρέλλα” είναι υποψήφια σε 11 από τις 16 κατηγορίες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ακολουθούν οι ταινίες “Ψυχή Βαθιά” του Παντελή Βούλγαρη με 9 υποψηφιότητες και ο  “Κυνόδοντας” του Γιώργου Λάνθιμου με 8.

Η ταινία είναι υποψήφια για τα Βραβεία: Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας (Πάνος Κούτρας, Ελένη Κοσσυφίδου), Σκηνοθεσίας (Πάνος Χ. Κούτρας), Σεναρίου (Πάνος Χ. Κούτρας,  Παναγιώτης Ευαγγελίδης), Μοντάζ (Γιάννης Χαλκιαδάκης), Α’ Ανδρικού Ρόλου (Γιάννης Κοκιασμένος), Α’ Γυναικείου Ρόλου (Μίνα Ορφανού), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Μπέτυ Βακαλίδου), Πρωτότυπης Μουσικής (Μιχάλης Δέλτα), Σκηνογραφίας (Πηνελόπη Βλατή), Ενδυματολογίας (Βασίλης Μπαρμπαρίγος), Μακιγιάζ (Apollonia B, Μαίρη Σταυρακάκη).

Η πρώτη απονομή των Κινηματογραφικών βραβείων της νεοσύστατης Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: