ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Διεθνείς αντιδράσεις για τη σκοταδιστική σύνδεση ομοφυλοφιλίας-παιδεραστίας από το Βατικανό

Posted in ομοφοβικές δηλώσεις, LGBT ακτιβισμός by stopomofovia on April 14, 2010

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού, Ταρτσίζιο Μπερτόνε, ο οποίος σε παρέμβαση για τα σεξουαλικά σκάνδαλα στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας υποστήριξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας.

Ο Μερνάρντ Βαλερό, αναφερόμενος στις φράσεις του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού δήλωσε: «Είναι ένα απαράδεκτο συνονθύλευμα, το οποίο καταδικάζουμε».

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Χιλής, ο Τ.Μπερτόνε υποστήριξε ότι «πολλοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι απέδειξαν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αγαμίας των καθολικών ιερέων και παιδοφιλίας. Πολλοί άλλοι, όμως, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα, έδειξαν ότι ομοφυλοφιλία και παιδεραστία συνδέονται».

Η Γαλλία, όπου ο ρωμαιοκαθολικισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία, ήταν η πρώτη χώρα που άσκησε κριτική στις παραπάνω δηλώσεις, στις οποίες αντέδρασαν έντονα μη-κυβερνητικές οργανώσεις και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι μεταξύ άλλων κατηγορούν το Βατικανό ότι ανοίγει μέτωπο με τους ομοφυλόφιλους για λόγους αντιπερισπασμού, ώστε να καλύψει το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με τα σκάνδαλα παιδεραστίας.

Ο Βαλερό υπενθύμισε «τη στράτευση της Γαλλίας στην καταπολέμηση των διακρίσεων και των προκαταλήψεων, που συνδέονται με την σεξουαλική ταυτότητα των πολιτών»

Αμεση ήταν η αντίδραση της ιταλικής οργάνωσης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Ομοφυλόφιλων «Arci Gay» στις δηλώσεις Μπερτόνε. Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «η εξίσωση ομοφυλοφιλίας-παιδεραστίας είναι λανθασμένη, κατάπτυστη και αντιεπιστημονική. Πρόκειται για ανέντιμο ισχυρισμό, ο οποίος βάλλει κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας εκατομμυρίων ομοφυλόφιλων ατόμων. Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώνεται ο κυνισμός της ιεραρχίας του Βατικανού».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καθολικών Ψυχιάτρων και Ψυχολόγων Ιταλίας, Τονίνο Καντέλμι, εκτιμά ότι «δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο μεταξύ παιδοφιλίας και ομοφυλοφιλίας, αφού οι θεωρίες, που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, στερούνται επιστημονικής βάσης».

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] πηγή Categories: ομοφοβία Σχόλια (0) Trackbacks (0) Γράψτε ένα σχόλιο Παράθεση […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: