ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Νέος γάμος ομόφυλων στην Τήλο;

Posted in νέα, LGBT δικαιώματα, Uncategorized by stopomofovia on April 23, 2010

Νέος γάμος ομοφύλων ετοιμάζεται στην Τήλο

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ μεταξύ ομοφύλων πρόκειται να τελεστεί στην Τήλο, παρά το γεγονός ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με απόφασή του έχει κρίνει ότι οι δύο προηγούμενοι γάμοι που έγιναν στο νησί είναι άκυροι και παράνομοι… Η ακριβής ημερομηνία του γάμου δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ο δήμαρχος της Τήλου Τάσος Αλιφέρης επανέλαβε και χθες αυτό που είπε όταν τελούσε τους προηγούμενους γάμους, «διεκδικώ να ανήκω σε αυτούς στους οποίους είναι αδιανόητο να αρνηθούν σε δύο ανθρώπους να ασκήσουν το όποιο δημοκρατικό δικαίωμά τους, εφόσον αυτοί το ζητούν και ιδιαίτερα όταν αφορά το άβατο της ιδιωτικής τους ζωής».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες (Ελληνας και αλλοδαπός) οι οποίοι ζήτησαν να παντρευτούν στην Τήλο, επικαλούμενοι μάλιστα «ανθρωπιστικούς λόγους» που δεν εξήγησαν.

Οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφύλων (δύο ανδρών και δύο γυναικών) έγιναν στο δημαρχείο της Τήλου στις 2 Ιουνίου 2008 και λίγες ημέρες αργότερα, κατόπιν εντολής του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στη συνέχεια η υπόθεση διαβιβάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, το οποίο έκρινε μεν άκυρους και παράνομους τους γάμους, αλλά δεν έκρινε ότι έπρεπε να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος ο κ. Αλιφέρης. Εναντίον της πρωτόδικης απόφασης οι ενδιαφερόμενοι έχουν ασκήσει έφεση η οποία δεν έχει εκδικαστεί ακόμη από το Εφετείο Δωδεκανήσου, αλλά όπως δήλωσε ο δικηγόρος Φώτης Κωστόπουλος (που είναι συνήγορος του δημάρχου της Τήλου) «αν η έφεση απορριφθεί, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια». Οι ενδιαφερόμενοι επικαλούνται το άρθρο 13 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει υπογράψει η Ελλάδα και η οποία αναφέρει ότι «απαγορεύονται οι διακρίσεις λόγω των γενετήσιων επιλογών των ατόμων».

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: