ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Μια μέρα πριν τις εκλογές, ο Gordon Brown διεκδικεί την ψήφο της LGBT κοινότητας

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on May 5, 2010

Ο βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown σε συνέντευξή του στο PinkNews.co.uk ανέφερε ότι οι γκέι και οι λεσβίες θα πρέπει να “φοβούνται” τους Συντηρητικούς κι ότι ψηφίζοντας τους Ελεύθερους Δημοκράτες ενισχύουν την πιθανότητα να γίνουν κυβέρνηση οι Συντηρητικοί.

Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, πριν την αυριανή ψηφοφορία, επιτέθηκε στον ηγέτη των Συντηρητικών David Cameron για την άρνησή του να αποσύρει τους υποψηφίους του κόμματός του που έχουν διατυπώσει ομοφοβικές θέσεις, όπως ο σκιώδης υπουργός Άμυνας Julian Lewis, ο οποίος έκανε δηλώσεις κατά της εξίσωσης της ηλικίας συναίνεσης.

Μεταξύ των ηγετών των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, ο Clegg έχει κάνει τις περισσότερο φιλικές προς την LGBT κοινότητα εξαγγελίες και οι δημοσκοπήσεις του PinkNews.co.uk εμφανίζουν το κόμμα του να υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο ποσοστό των γκέι και λεσβιών ψηφοφόρων.

Απαντώντας στην ερώτηση αναγνώση του PinkNews.co.uk, ο οποίος ρώτησε γιατί να υποστηρίξει τους Εργατικούς και όχι τους Ελεύθερους Δημοκράτες, ο Brown επεσήμανε τα επιτεύγματα του κόμματός του στον τομέα αυτό, απαριθμώντας τη νομοθεσία για το σύμφωνο συμβίωσης, την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και τα δικαιώματα γονιμότητας των λεσβιών.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις αναγνωστών για θέματα όπως ο ομοφοβικός σχολικός εκφοβισμός (bullying), ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Σε αντίθεση με τον Clegg, o Brown δεν υποσχέθηκε τη θεσμοθέτηση γάμου ομόφυλων ζευγαριών, καθώς όπως είπε η έννοια του γάμου είναι “άρρηκτα συνδεδεμένη με ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας”.

Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο, αναγνώρισε όμως “το δικαίωμα στις θρησκείες να διατηρούν έναν συγκεκριμένο βαθμό αυτο-οργάνωσης σε θέματα που είναι σημαντικά για αυτές”.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του PinkNews.co.uk τα ποσοστά των Συντηρητικών μεταξύ των LGBT ψηφοφόρων είναι χαμηλότερα ακόμα και από αυτά του κόμματος των Πρασίνων: οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 57%, οι Εργατικοί το 29%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 10% και τελευταίο το Συντηρητικό Κόμμα με 6%.

Η διαφορά με την πρόθεση ψήφου στο γενικό πληθυσμό είναι εντυπωσιακή, καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους Συντηρητικούς το προβάδισμα εδώ και εβδομάδες. Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της ComRes, οι Συντηρητικοί είναι πρώτοι στο γενικό πληθυσμό με ποσοστό 37&, με τους Εργατικούς να ακολουθούν με 29% και τους Ελεύθερους Δημοκράτες με 26%.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: