ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Παρέλαση Υπερηφάνειας και Αποδοχής στις Φιλιππίνες

Posted in LGBT ακτιβισμός by stopomofovia on May 6, 2010

Δεκάδες γκέι, λεσβίες και τρανς παρήλασαν στους δρόμους της Quezon στις Φιλιππίνες προκειμένου να ασκήσουν πίεση για την ισότητα στα δικαιώματα, δίνοντας μια νέα διάσταση στο παραδοσιακό Φεστιβάλ λουλουδιών, που πραγματοποιείται κάθε Μάιο.

Με το όνομα “FlorEZ Υπερηφάνειας και Αποδοχής Μαΐου 2010”, η παρέλαση της  LGBT κοινότητας διοργανώθηκε από την Μητροπολιτική Κοινότητα της Εκκλησίας της Quezon και την Οργάνωση ProGay Philippines. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόθεσή τους ήταν να επισημάνουν την συνεισφορά της LGBT κοινότητας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη.

Το παρόν στο φεστιβάλ έδωσαν μέλη του LGBT πολιτικού κόμματος Ang Ladlad, οι υποψήφιοι του οποίου κάνουν αγώνα για την εκπροσώπηση των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανς στο Κογκρέσο της χώρας.

Οι διοργανωτές ελπίζουν η παρέλαση FlorEZ του Μαΐου να εξελιχθεί σε ένα ετήσιο γεγονός, το οποίο θα εκπαιδεύσει όλο και περισσότερα LGBT άτομα σε σχέση με τα δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με τον Oscar Atadero, έναν από τους διοργανωτές της παρέλασης,  η ετήσια παρέλαση του Gay Pride στη Μανίλα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ακόμα και μεταξύ των ετερόφυλων Φιλιππινέζων, διαθέτοντας την υποστήριξη αρκετών πολιτικών κομμάτων.

Advertisements
Tagged with:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: