ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Αστυνομική βία κατά των διαφυλικών στην Άγκυρα

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on May 22, 2010

αναδημοσίευση από το transs.gr

Νωρίτερα σήμερα, η λοαδ οργάνωση Kaos GL, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαφυλικά άτομα, μέλη της τουρκικής λοαδ οργάνωσης Pink Life Association, συνελήφθησαν, αφού ξυλοκοπήθηκαν βίαια στην Άγκυρα. Κατά την νύκτα της 17ης Μαΐου, στην περιοχή Esat, η αστυνομία επιτέθηκε βίαια και συνέλαβε πέντε διαφυλικά άτομα, τα οποία κράτησε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η αντίδραση της αστυνομίας, σε όσους απευθύνθηκαν και ζήτησαν τον λόγο ήταν “γιατί ενδιαφέρεστε για αυτά τα άτομα. Να κοιτάτε την δουλειά σας”.

Τα πέντε αυτά άτομα κρατήθηκαν στο τμήμα έως το επόμενο πρωί. Ωστόσο μετά από επίμονη απαίτηση των οργανώσεων Pink Life και Kaos GL και δικηγόρων, οι πέντε διαφυλικές γυναίκες εξετάστηκαν από ιατροδικαστή.

Η περιγραφή των μελών της οργάνωσης Pink Life για τις αστυνομικές επιθέσεις έχει ως ακολούθως:

“Στην οδό Baglar και μπροστά στο Ταχυδρομείο Seyranbaglari, αστυνομικά οχήματα ακινητοποίησαν αυτοκίνητα όπου επέβαιναν διαφυλικές γυναίκες. Εκείνες αρνήθηκαν να βγουν απ’ τα αυτοκίνητά τους και η αστυνομία ζήτησε βοήθεια γερανού για να τις πάρουν μαζί με τ’ αυτοκίνητα. Το νέο διαδόθηκε γρήγορα για το περιστατικό, και ο κόσμος που μαζεύτηκε μεγάλωσε. Τότε η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά και τα κλοπς για να διώξει τον κόσμο. Στη συνέχεια συνέλαβαν τις Buse Kilickaya, Derya (Selay) Tunc, Turkan, Eser και Yesim που ήταν στ’ αυτοκίνητα και τις οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η τελευταία εικόνα που είχαμε από τις φίλες μας, ήταν αίματα να τρέχουν από το στόμα και τις μύτες τους. Η αστυνομία τελικά κατάφερε (μετά την σύλληψη των πέντε) να μας απομακρύνει από το αστυνομικό τμήμα, όπου 50 μέλη των οργανώσεων Pink Life και Kaos GL, είχαμε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούμε.

Οι συλληφθέντες, τελικώς αφέθησαν ελεύθεροι στις 6.00 το πρωί. Γύρω στις 3.00 το πρωί ο δικηγόρος Hakan Yildirim απαίτησε οι πέντε διαφυλικές γυναίκες να εξεταστούν από ιατροδικαστή και να επιστρέψουν στο αστυνομικό τμήμα. Εξετάστηκαν και επέστρεψαν στο αστυνομικό τμήμα, και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες.

Η Pink Life Association πραγματοποίησε διαδήλωση κατά των αστυνομικών επιθέσεων στις 18 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα, μπροστά στη μνημείο για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα που βρίσκεται στην οδό Yuksel. Οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν κρατώντας κεριά.

Σας καλούμε όλους να ενωθούμε για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας!

Καλούμε όλους για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι τρανσέξουαλ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλές! Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς απέναντι στην βία!”

Advertisements
Tagged with:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: