ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Εσωτερικεύοντας την ομοφοβία της κοινωνίας..

Posted in νέα by stopomofovia on May 28, 2010

Το site γνωριμιών ManCentral.com στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με το πόσο άνετα νιώθουν οι γκέι και οι αμφισεξουλικοί άντρες να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους δημόσια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 61% των γκέι και αμφισεξουαλικών αντρών αναφέρουν ότι νιώθουν άβολα να εκδηλώνουν την τρυφερότητά τους σε δημόσιο χώρο.

Από τους συνολικά 3.200 άντρες που πήραν μέρος στην έρευνα, το 23% των αντρών δήλωσαν ότι νιώθουν άβολα να είναι τρυφεροί σε οποιοδήποτε δμόσιο χώρο, ενώ σχεδόν 4 στους 10 (38%) από αυτούς αναφέρουν ότι θα ένιωθαν αρκετά γενναίοι για να κάνουν κάτι τέτοιο μόνο σε ένα gay-friendly περιβάλλον. Σε μία παρόμοια έρευνα, η οποία αφορούσε ετεροφυλόφιλους, τα αποτελέσματα ήταν διαμετρικά αντίθετα: μόνο το 6% είπε ότι δεν νιώθει άνετα να φιλήσει κάποιον ή να κρατήσει το χέρι του σε δημόσιο χώρο.

Παραδόξως, η ηλικιακή ομάδα που νιώθει πιο άβολα με τις δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας (28%) είναι αυτή των 18-24 ετών, ενώ οι άντρες από 61 ετών και πάνω που αναφέρουν την ίδια δυσκολία είναι μόνο 19%. Εκπρόσωπος του ManCentral.com δήλωσε: “”Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι είναι πάνω από 60 ετών ήταν γύρω στα 18-20 όταν η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόλαυτα οι στατιστικές δείχνουν ότι νιώθουν λιγότερο καταπιεσμένοι από όσοι είναι τώρα στην ηλικιακή ομάδα 18-24”.

“Εξακολουθεί να υπάρχει η αίσθηση ότι οι εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ αντρών είναι στη χειρότερη περίπτωση απαράδεκτες, ή στην καλύτερη, παραμένουν ταμπού”.

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτά τα στατιστικά ευρήματα είναι για ποιο λόγο επικρατούν τέτοια συναισθήματα σε μια κοινωνία που θεωρείται πια περισσότερο ανεκτική…

πηγή

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] ότι σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία,το 23% των αντρών δήλωσαν ότι νιώθουν άβολα να είναι […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: