ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Η πρώτη γκέι διαφήμιση από τα McDonald’s

Posted in Uncategorized by stopomofovia on June 2, 2010

Τα McDonald’s κυκλοφορεί την πρώτη γκέι διαφήμισή τους. Η διαφήμιση, η οποία θα προβληθεί στη Γαλλία, δείχνει έναν γκέι έφηβο να τρώει σε εστιατόριο των McDonald’s με τον πατέρα του.


Όσο ο πατέρας του δίνει την παραγγελία στο ταμείο, ο έφηβος φαίνεται να μιλάει στο κινητό στον φίλο του, όσο κοιτά τη φωτογραφία της τάξης τους. Όταν ο πατέρας του πλησιάζει, ο έφηβος κλείνει το τηλέφωνο κι ενώ τρώνε, ο πατέρας παρατηρεί ότι είναι κρίμα να είναι μόνο αγόρια στην τάξη του γιου του, καθώς αλλιώς θα μπορούσε να έχει πολλές κατακτήσεις στα κορίτσια.

Ο έφηβος χαμογελά, αλλά δε διορθώνει τον πατέρα του.

Τα McDonald’s αναφέρουν ότι ο στόχος της διαφήμισης είναι να δείξει σε όλους ότι είναι ευπρόσδεκτοι στα εστιατόριάτους. Το σλόγκαν είναι “Έλα όπως είσαι”. Οι χρήστες του διαδικτύου υποδέχτηκαν τη διαφήμιση με ανάμεικτα συναισθήματα.

Ένα από τα σχόλια στο Advocate.com, έλεγε το εξής: “Για μια ακόμη φορά, με συγκινεί μια διαφήμιση των McDonald’s. Κρίμα που μια τέτοια διαφήμιση δεν θα έρθει στις Ηνωμένες Πολιτίες… ακόμα”.

Ωστόσο, σε άλλο σχόλιο η διαφήμιση δέχεται κριτική: “Δεν ξέρω γιατί όλοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι με αυτή τη διαφήμιση που δείχνει έναν έφηβο “στη ντουλάπα”. Πότε θα υπάρξει μια διαφήμιση που να δείχνει έφηβους ανοιχτά γκέι στα McDonald’s;”

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: