ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ας είναι και κάποιος υπερήφανος σ’ αυτήν την πόλη…

Posted in LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on June 5, 2010

αναδημοσίευση από το Ποντίκι

Όταν δε σου επιτρέπουν να είσαι δεδομένος κι αυτονόητος… , δύο είναι οι πιο πιθανοί τρόποι με τους οποίους θα αντιδράσεις. Είτε θα περιχαρακωθείς, θα κρυφτείς και θα αμύνεσαι, αναπληρώνοντας με πολύ μοναχικούς, επίπλαστους και καμιά φορά ενοχικούς ή εκδικητικούς τρόπους ό,τι σου λείπει σε ζωή και επικοινωνία… είτε θα βγεις μπροστά, επιθετικά, ανατρεπτικά, προβοκατόρικα… και θα κάνεις παρέλαση κι επέλαση με λάβαρο την ίδια την αμφισβήτηση των άλλων. Αυτόν τον δεύτερο τρόπο έχει επιλέξει ένα σημαντικό κομμάτι της αθηναϊκής γκέι κοινότητας που, κάθε χρόνο -τιμή της και καμάρι της- διοργανώνει το Athens Pride και απευθύνει πρόσκληση- πρόκληση στα μέλη της (Λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς) αλλά και στους φίλους της, να συναντηθούν και να γιορτάσουν μαζί την αυθυπαρξία τους.

Φέτος, αυτή η μέρα χαρούμενης άσκησης ελευθερίας συνέπεσε με την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος κι αυτή η σύμπτωση έρχεται σημειολογικά να καταδείξει πόσο παραμελημένοι μπορεί να νιώθουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα… Όπως και το φυσικό περιβάλλον, έτσι και οι (φυσικότατοι) γκέι, έχουν, ευτυχώς όλο και λιγότερο συχνά, να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία και την καταστροφικότητα των πλειοψηφιών που περνάει από πάνω τους σαν οδοστρωτήρας. Και μόνο το γεγονός ότι χρειάζεται να υπάρχει μια τέτοια μέρα το χρόνο, είναι αποκαλυπτικό. Παγκόσμια ημέρα ειρήνης, παγκόσμια ημέρα κατά της βίας, παγκόσμια ημέρα για τους μετανάστες, για την ποίηση, για το περιβάλλον… Κανείς δε θεσπίζει παγκόσμιες ημέρες για τους επιχειρηματίες, τους πολιτικούς, τους φορτηγατζήδες ή τις κυρίες της αυλής.

Ευθυγραμμιζόμενο με την ιδιαιτερότητα της φετινής οικονομικής χρονιάς, το Athens Pride περιόρισε  τις εκδηλώσεις του. «Έκοψε» τις πρωινές και κράτησε μονάχα τις απογευματινές. Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να τις παρακολουθήσετε μπορείτε να κατέβετε στην πλατεία Κλαυθμώνος, το Σάββατο, 5 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα… Κι αν κάποιοι πάλι ενοχληθούν, μία είναι η ουσία… «Οι γκέι είναι παντού». Το λεν και στην αφίσα τους. Γιατί να παριστάνουμε  ότι πρόκειται για μια ακόμα λεπτομέρεια που μας διαφεύγει;…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: