ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ανησυχητική έξαρση ομοφοβικής βίας μεταξύ των νέων στη Δανία

Posted in ομοφοβική βία by stopomofovia on June 10, 2010

Όλο και περισσότεροι νέοι αναφέρονται ως θύτες επιθέσεων και εγκλήματων βίας εις βάρος LGBT άτομων στη Δανία. Ένα γκέι ζευγάρι, πιασμένο χέρι-χέρι σε δημόσι χώρο, είχε συνήθως να αντιμετώπισει τις λεκτικές επιθέσεις ανθρώπων μεγάλων σε ηλικία, τώρα ωστόσο οι νέοι αποδεικνύονται εξίσου μη ανεκτικοί.

Σύμφωνα με τον Kenneth Engberg, από την οργάνωση Danish National Association of Gays and Lesbians, μια νέα γενιά μίσους κάνει την εμφάνισή της. “Δέκα χρόνια πριν είχε γίνει πολλή δουλειά για να υπάρξουν εκστρατείες στα σχολεία κατά των στερεοτύπων που έχουν οι νέοι. Αλλά για πολύ καιρό, δεν υπήρξε καμία  πρωτοβουλία. Ίσως γι’ αυτό βλέπουμε όλο και περισσότερους έφηβους να εμπλέκονται σε εγκλήματα μίσους”, αναφέρει ο Kenneth Engberg, στο πρακτορείο ειδήσεων Newspaq.

Ένας χώρος όπου “ευδοκιμούν” τα εγκλήματα μίσους είναι το Facebook. Εδώ μπορεί κανείς να συναντήσει ομάδες, όπως “Οι γκέι δεν είναι κανονικοί άνθρωποι” ή “ιστοσελίδες για όσους μισούν τους γκέι”.

“Νομίζω ότι οι νέοι στη Δανία δεν έχουν τη διάθεση να συμπεριλάβουν τους άλλους. Απλά δεν υπάρχει χώρος για μειονότητες. Αλλά η οργάνωσή μας δεν έχει τους πόρους για να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την κατανόηση απέναντι στους γκέι και τις λεσβίες”, συμπληρώνει ο Kenneth Engberg.

Το Κέντρο Διακρίσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης δέχεται καθημερινά περίπου δύο αναφορές από γκέι ή λεσβίες που πέφτουν θύματα είτε σωματικής είτε λεκτικής βίας. Το Συμβούλιο σχεδιάζει καμπάνιες για την αλλαγή των στάσεων των νέων ατόμων απέναντι στους γκέι και τις λεσβίες.

“Βλέπουμε ότι πραγματικά είναι μόνο οι νέοι αυτοί που επιτίθενται σωματικά ή λεκτικά στους ομοφυλόφιλους και αυτό μας ανησυχεί βαθιά. Γι’ αυτό πρόκειται να οργανώσουμε καμπάνιες στα σχολεία και τα clubs για να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουν οι νέοι τους γκέι”, είπε ο Lars Aslan Rasmussen, εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης.

Το φθινόπωρο του 2009, 208 ομοφυλόφιλοι κατήγγειλαν κάποια μορφή κακοποίησης ή διάκρισης στην Κοπεγχάγη. Από αυτούς, οι 95 κατήγγειλαν σωματική κακοποίηση.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: