ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Πραγματοποιήθηκε το ένατο Zagreb Pride!

Περίπου 300 γκέι και λεσβίες, υπό την προστασία αντίστοιχης δύναμης αστυνομικών, πραγματοποίησαν πορεία το Σάββατο στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, στην ένατη Παρέλαση Υπερηφάνειας της Κροατίας. “Ο έρωτας είναι στον αέρα, η ομοφοβία στο σκοτάδι”, “Ας αγκαλιαστούμε μπροστά σε όλους για να δουν πόσο πολλοί είμαστε”, έγραφαν κάποια από τα banners  που κρατούσαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι παράλληλα ανέμιζαν σημαίες με το ουράνιο τόξο.

Περίπου 200 αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό γύρω από τη διαδρομή κατά τη διάρκεια της Παρέλασης, η οποία κράτησε μία ώρα και κατέληξε σε μία συγκέντρωση και συναυλία στο πάρκο Zrinjevac.

“Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα ότι οι γκέι και οι λεσβίες είναι μέρος της κοινωνίας μας και ότι θα πρέπει να είναι αποδεκτοί”, είπε στο AFP η Maja Marsic, 30.

“Η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με το θέμα και οι άνθρωποι πρέπει να αποδεχτούν ότι οι γκέι και οι λεσβίες είναι ανάμεσά τους, είναι φίλοι τους, συνάδελφοι τους”, επισημαίνει η φίλη της, Dragana, μία 26χρονη ψυχολόγος.

Στο μεταξύ, μία διαδήλωση εναντίον του Pride, η οποία διοργανώθηκε από ακροδεξιό κόμμα, συγκέντρωσε λίγα άτομα, τα οποία αποκλείστηκαν από την αστυνομία και κρατούσαν σημαίες της Κροατίας, φωνάζοντας “Δεν είστε Κορατία”, “Δεν έχετε λόγο να είστε περήφανοι”.

Η κοινωνία της Κροατίας είναι ακόμα έντονα συντηρητική και η ισχυρή Καθολική Εκκλησία έχει δημόσια χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία “αναπηρία” και “ανωμαλία”.

Περίπου το 88% του πληθυσμού της πρώην Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των 4,4 εκατομμυρίων είναι Ρωμαιοκαθολικοί.

πηγή

Click here to find  out more!

Advertisements
Tagged with: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: