ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ολλανδία: υψηλότερη αποδοχή στους γκέι και τις λεσβίες – ανησυχία για την ομοφοβία στα σχολεία και τη θρησκεία

Posted in ομοφοβική βία, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on June 24, 2010

H έλλειψη αποδοχής για τους γκέι και τις λεσβίες μεταξύ των νέων, των ορθόδοξων χριστιανών, των μουσουλμάνων και κάποιων ομάδων μεταναστών προκαλούν ακόμα ανησυχία, σύμφωνα με νέα έκθεση της ομάδας κοινωνικής πολιτικής SCP της κυβέρνησης της Ολλανδίας.

H υποστήριξη των γκέι δικαιωμάτων στην Ολλανδία είναι υψηλότερη από άλλες χώρες και η έρευνα δείχνει κάποια βελτίωση. Παρόλο που το 9% του πληθυσμού ακόμα έχει “σοβαρές αντιρρήσεις” σχετικά με την ομοφυλοφιλία, αλλά αυτό είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο 15% το 2006.

Παρόλαυτα, ένας στους πέντε πολίτες δεν πιστεύουν ότι πρέπει να επιτρέπεται στους γκέι και τις λεσβίες να υιοθετούν παιδιά και ένας στους δέκα πιστεύει ότι ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να καταργηθεί. Ακόμα, σύμφωνα με την έρευνα, το 40% του πληθυσμού νιώθει άβολα αν δει δύο άντρες να φιλιούνται στο δρόμο.

Σχολεία

Η έκθεση αναφέρει ότι πρέπει να γίνει παραπάνω προσπάθεια για να βοηθηθούν οι γκέι και οι λεσβίες μαθητές/τριες οι οποίοι συχνά πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού και “εξοστρακισμού” εξαιτίας της εφηβικής ανάγκης για συμμόρφωση. Το ένα τρίτο των μαθητών πιστεύει ότι ο γκέι φίλος τους πρέπει να κρύβει τη σεξουαλικότητά του. Ακόμα, το να αποκαλέσουν κάποιον ομοφυλόφιλο αποτελεί βρισιά για τους μαθητές. Οι μισοί νέοι γκέι άντρες έχουν σκέψεις αυτοκτονίας, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από ότι στον υπόλοιπο πληθυσμό σε αυτή την ηλικία. το 9% των γκέι αγοριών και το 16% των λεσβιών έχουν ήδη κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, αναφέρει η έρευνα.

Κακοποίηση

Ακόμα, πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια σχετικά με την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γκέι και των λεσβιών: πέρσι μόνο στο Άμστερνταμ καταγράφηκαν 82 αναφορές περιστατικών βίας εναντίον γκέι και λεσβιών. Η λεκτική κακοποίηση είναι πιο συχνή. Ένας στους δέκα γκέι άντρες αναφέρει ότι έχει δεχτεί λεκτική επίθεση στο χώρο εργασίας ή στο σχολείο εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, τρεις στους δέκα αναφέρει λεκτική βία από ξένους. Οι λεσβίες μητέρες είναι εξίσου πιθανό να αντιμετωπίσουν λεκτική κακοποίηση και κουτσομπολιό. Ένα ποσοστό 61% αναφέρει ότι τα παιδιά τους δέχονται πειράγματα σχετικά με τις μητέρες τους.

Πολιτικοί

Η οργάνωση γκέι δικαιωμάτων COC απευθύνθηκε στον διαπραγματευτή της κυβέρνησης συνεργασίας Uri Rosenthal και στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων παροτρύνοντας τους να εισάγουν την γκέι χειραφέτηση στην πολιτική ατζέντα. Η αποδοχή των λεσβιών, γκέι, αμφί και τρανς είναι ένα τεστ για την ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία μας”, αναφέρει η οργάνωση.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: