ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Τολμήστε κ. Καστανίδη!

Posted in νομοθεσία, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on June 30, 2010

Η είδηση πρέπει να συζητήθηκε περισσότερο εκτός Ισλανδίας, παρά στο εσωτερικό της χώρας που τσαλαβουτάει στη χρεοκοπία. Οπως γράφει και η Στέλλα Αλαφούζου, η πρωθυπουργός της χώρας παντρεύτηκε την αγαπημένη της, αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου. Εννοείται πως στο θεσμικό πλαίσιο της χώρας περιλαμβάνεται και το σύμφωνο συμβίωσης, απλώς οι Ισλανδοί είπαν να υιοθετήσουν και το αυτονόητο. Αλλωστε γάμος και σύμφωνο συμβίωσης μικρή διαφορά έχουν ως προς την ουσία στη νομική φύση της συμβίωσης.

Η είδηση δεν νομίζω να σόκαρε και κανέναν στην Ευρώπη. Στις περισσότερες χώρες έχουν υιοθετήσει σύμφωνο συμβίωσης για τα άτομα του ιδίου φύλου, βάζοντας τη λογική πάνω από ταμπού και προκαταλήψεις. Οι αναστολές της Εκκλησίας και του συντηρητικού κομματιού της κοινωνίας μπορούν να κάνουν στην άκρη όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τη σύνταξη του στον άνθρωπο με τον οποίο ζει εδώ και χρόνια, αλλά ο νόμος δεν του επέτρεπε την παραμικρή σχέση.

Η Ελλάδα αρνείται εδώ και χρόνια να αναγνωρίσει στους ομοφυλόφιλους τα στοιχειώδη. Εντάξει, ας μείνει στην άκρη ο γάμος. Αλλά το σύμφωνο συμβίωσης έπρεπε ήδη να έχει παραχωρηθεί ως δυνατότητα. Υποτίθεται, λέει, πως αντιδρά η κοινωνία, δεν είναι έτοιμη ακόμα. Ε, η κοινωνία δεν ήταν επίσης έτοιμη όταν αποποινικοποιήθηκε η μοιχεία και θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος. Η κοινωνία ασχολήθηκε και με την καύση των νεκρών περισσότερο από όσο έπρεπε. Εκτός των άλλων, αυτή δεν είναι η δουλειά των πολιτικών ηγεσιών; Να τολμούν και να τέμνουν. Ο κ. Καστανίδης οφείλει να αναλάβει μία πρωτοβουλία που θεσμικά απευθύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό συμπατριωτών μας. Θα μου πείτε, αυτό είναι το θέμα τώρα; Και εγώ θα σας απαντήσω ότι δεν έπρεπε καν να είναι θέμα.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: