ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας στηρίζει το Belgrade Pride

O Πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic συναντήθηκε με εκπροσώπους LGBT οργανώσεων και εξέφρασε την υποστήριξή του στη διοργάνωση της παρέλασης Gay Pride στο Βελιγράδι. “Συμφωνήσαμε ότι το Gay Pride στο Βελιγράδι πρόκειται να είναι μια ιστορική στιγμή που θα δείξει ότι η Σερβία είναι μια ασφαλής κοινωνία για όλους τους πολίτες της, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό”, δήλωσε το γραφείο του Προέδρου σε δήλωσή του.

Οι LGBT ακτιβιστές μίλησαν στον Tadic για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και παρουσίασαν το έργο των οργανώσεών τους.

Τον Σεπτέμβρη του 2009, το προγραμματισμένο Gay Pride του Βελιγραδίου ακυρώθηκε ύστερα από δήλωση της αστυνομίας ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Η ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια όσων θα συμμετείχαν στο Belgrade Pride οφείλεται στα επεισόδια που προκλήθηκαν στο πρώτο Gay Pride στο Βελιγράδι, το 2001, όταν οι συμμετέχοντες δέχθηκαν επίθεση από χούλιγκανς που διαμαρτύρονταν εναντίον της Πορείας Υπερηφάνειας.

πηγή

Advertisements

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, αλλά και ότι φέτος το Belgrade Pride έχει την επίσημη στήριξη του Προέδρου… Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η περσινή αποστολή […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: