ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Πολύχρωμη Παρέλαση Υπερηφάνειας στην καθολική Πολωνία

Posted in LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on July 20, 2010

Χιλιάδες κόσμου στην Παρέλαση Υπερηφάνειας ομοφυλοφιλικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο στη βαθιά καθολική Πολωνία και συνολικά στην ανατολική Ευρώπη. Οι δρόμοι της Βαρσοβίας γέμισαν με χρώμα και φωνές για τερματισμό των διακρίσεων κατά των ομοφυλόφιλων.

Η πολύχρωμη παρέλαση άρχισε με τον ήχο τυμπάνων και της βουβουζέλας. Αρματα ντυμένα με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και μπαλόνια μετέφεραν πολίτες και πολιτικούς από την Πολωνία και από όλη την Ευρώπη.

Μικρότερες αντι-διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της πολωνικής πρωτεύουσας με τους παριστάμενους να πετούν αυγά και να εξυβρίζουν τους συμμετέχοντες στην Παρέλαση Υπερηφάνειας.

Για τους ομοφυλόφιλους στην Πολωνία είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους. Η Η Εκκλησία και οι πολιτικοί στην βαθιά καθολική χώρα βάζουν διαρκώς στο στόχαστρο την ομοφυλοφιλία.

Οι διοργανωτές του EuroPride στην Πολωνία δηλώνουν ότι θέλουν να στείλουν μήνυμα κατά των διακρίσεων και να προωθήσουν έναν διάλογο σχετικά με τη νομιοποίηση των σχέσεων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Η συμμετοχή ήταν πάντως μικρότερη του αναμενόμενου. Οι διοργανωτές ήλπιζαν σε 20.000 άνθρωποι από όλοι την Ευρώπη θα έδιναν το παρών, ωστόσο η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως συμμετείχαν μερικές χιλιάδες.

πηγή

Advertisements
Tagged with:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: