ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Αν είσαι γκέι στη Γαλλία, βγάζεις λιγότερα χρήματα

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 1, 2010

Μισθολογικές διακρίσεις για τους Γάλλους ομοφυλόφιλους διαπιστώνει έρευνα

Οι διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις των Γάλλων εργαζομένων μπορεί να «κόψουν» χρήματα από το μισθό τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Liberation.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στη Γαλλία κερδίζουν κατά μέσο όρο 6,5% λιγότερα χρήματα στον ιδιωτικό τομέα από τους ετεροφυλόφιλους συναδέλφους τους, με ίδιες θέσεις και προσόντα, και κατά 5,5% λιγότερα στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με έναν από τους συντάκτες της έρευνας, τον οικονομολόγο Τιερί Λοράν, η παραπάνω διαφορά αντιστοιχεί στον μέσο όρο, καθώς δεν δηλώνουν όλοι τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις στον εργασιακό τους χώρο, ενώ όσοι το κάνουν υπόκεινται σε ακόμη μεγαλύτερες μισθολογικές διακρίσεις.

Ο Τιερί Λοράν και ο συνάδελφός του, που είναι επίσης οικονομολόγος στο Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών (Epee) στο Παν/μιο του Εβρί, νοτίως του Παρισιού, στήριξαν την έρευνά τους σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 904 ατόμων του ίδιου φύλου, εκ των οποίων 788 είναι μισθωτοί.

Σε αντίθεση με τους άνδρες ομοφυλόφιλους, οι γυναίκες δεν υφίστανται καμία διάκριση στη μεταχείριση και μάλιστα χαίρουν μίας ελαφρά αυξημένης διαφοράς (+2%).

Όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, οι ομοφυλόφιλοι ηλικίας κάτω των 35 ετών δεν υφίστανται καμμία μισθολογική διαφορά, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ανώνυμων διαγωνισμών, αλλά στο ηλικιακό φάσμα άνω των 45 οι άνδρες αυτοί βιώνουν μία διαφορά πολύ μεγαλύτερη (-13%).

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: