ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ιράν: Νεαρός άντρας κινδυνεύει με εκτέλεση δι’ απαγχονισμού, επειδή είναι γκέι

Posted in ομοφοβική βία, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 1, 2010

Υποστήριξη ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών στην ακύρωση εκτέλεσης ομοφυλόφιλου στο Ιράν

Περίπου είκοσι γάλλοι συγγραφείς και άλλες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών από όλον τον κόσμο έκαναν σήμερα έκκληση υπέρ ενός νεαρού άνδρα που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού κατηγορούμενος για ομοφυλοφιλία.

Η έκκληση δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα “Μοντ” και φέρει τις υπογραφές των συγγραφέων Φιλίπ Μπεσόν, Ζιλ Λερουά, του σκηνοθέτη Αλφρέντο Αρίας, της ηθοποιού Ντομινίκ Μπάνκ, του σκηνοθέτη Κόντ Λαζμάν του αμερικανού συγγραφέα Τζόναθαν Λίτελ και του γαλλο-αφγανού Ατικ Ραχίμι, που έχει τιμηθεί όπως και ο κ. Λίτελ με το βραβείο Κονκούρ.

“Η ιρανική απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες της ανθρωπότητας και της ελευθερίας, και μας καταλαμβάνει τρόμος όταν σκεπτόμαστε μέσα σε τι φόβο και άγχος ζουν οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράν”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Μετά την Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί. που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, με την κατηγορία της μοιχείας, το Ιράν προχωρά στη θανάτωση δια απαγχονισμού και του νεαρού Εμπραίμ Χαμιντί γιατί είναι ομοφυλόφιλος.

Ήδη από τον Ιούλιο ο Χαμιντί έχει δηλώσει ότι κατηγορείται με βάση ψευδή στοιχεία αλλά η απόφαση της θανάτωσής τους παραμένει.

“Θα πεθάνει εάν όλοι εμείς δεν κινητοποιηθούμε, εάν δεν φωνάξουμε δυνατά και ισχυρά ότι αυτές οι καταδίκες δεν βασίζονται σε τίποτε νόμιμο και πρέπει να ακυρωθούν”, καταλήγουν οι υπογράφοντες την έκκληση.

πηγή

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] διοργανώθηκε στο Παρίσι εκδήλωση συμπαράστασης στον 18χρονο Ιρανό που κινδυνεύει να εκτελεστεί ύστερα …. Οι περίπου πενήντα συμμετέχοντες συναντήθηκαν στο […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: