ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της ομοφοβίας στα σχολεία του Τελ Αβίβ

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 4, 2010

Η δημοτική επιτροπή εκπαίδευσης του Τελ Αβίβ αποφάσισε την Κυριακή που μας πέρασε να εισάγει από τον Ιανουάριο του 2011 εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της πόλης που θα εστιάζει στην σεξουαλική ταυτότητα, την εξοικείωση με τα θέματα που αφορούν την λοαδ κοινότητα και την καταπολέμιση της ομοφυλοφοβίας και των διακρίσεων.

Το πρόγραμμα αυτό έρχετται 13 μήνες μετά της δολοφονία δύο νεαρών ατόμων και των τραυματισμό άλλων 15, όπως θυμόμαστε, στα γραφεία της Israeli GLBT Association.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης Assaf Zamir, που είναι επικεφαλής της επιτροπής εκπαίδευσης είπε ότι “το πρόγραμμα αυτό είναι σημαντικό για την γκέι και λεσβιακή κοινότητα κοινότητα της πόλης μας, η οποία γίνεται όλο και πιο δυναμική (μάλιστα ομιλεί περί ‘baby boom’). Υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 παιδιά που προέρχονται από ζευγάρια του ιδίου φύλου και τα οποία βρίσκονται στα σχολεία μας. Παιδιά ρωτούν ‘γιατί το παιδί αυτό έχει δύο μπαμπάδες;’. Το πρόγραμμα αυτό θα απαντήσει σ’ αυτές τις ερωτήσεις. Το Τελ Αβίβ έχει έναν ιστορικό ρόλο στην ανάπτυξη της γκέι κοινότητας του Ισραήλ και στο άνοιγμα του δρόμου για την κοινωνική ισότητα και στην αποδοχή του διαφορετικού”, είπε ο κύριος Zamir.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: