ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Γαλλία: Ιδιωτικό λύκειο στηρίζει καθηγήτρια ύστερα από διορθωτική φύλου

Posted in νέα, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 6, 2010

Σύμφωνα με το Presse Océan, η Martine, καθηγήτρια φυσικής σε ιδιωτικό λύκειο στο Saint-Herblain (κοντά στη Nantes) ήταν γνωστή στους μαθητές και τους συναδέλφους της με το όνομα Vincent μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς τον περασμένο Ιούνιο. Ύστερα από την  διορθωτική εγχείριση φύλου στην οποία υπεβλήθη με επιτυχία αυτό το καλοκαίρι, επέστρεψε στο σχολείο ως γυναίκα.

Ο διευθυντής του λυκείου ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών για αυτή την αλλαγή. Απευθυνόμενος στο σύλλογο γονέων, έγραψε:  Αυτή η αλλαγή ταυτότητας αποτελεί μια προσωπική εξέλιξη.. αυτό που είναι σημαντικό είναι η καθημερινή εργασία και ο επαγγελματισμός..”

Μια εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων ανέφερε στο Presse Océan ότι πρόκειται για “μια απόλυτα νόμιμη, προσωπική επιλογή”, συμπληρώνοντας ότι η επιστροφή της καθηγήτριας στο σχολείο “έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

“Θαρραλέα, δυνατή και συμβολική” χαρακτήρισε τη στάση της καθηγήτριας ο Christophe Coussin, εκπρόσωπος του Κέντρου LGBT (CLGBT) στη Νantes. “Η αλλαγή φύλου είναι συχνή στη Γαλλία. Πρόκειται για μια κοινωνική πραγματικότητα.. Το Κέντρο LGBT της Νantes αγωνίζεται για την αποδοχή των ατόμων, η σεξουαλικότητα των οποίων διαφέρει από τον κανόνα. Με όσο μεγαλύτερη διαφάνεια ζει κανείς, τόσο το καλύτερο”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: