ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Αρχές Οκτωβρίου, το φετινό Belgrade Pride!

Posted in LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 7, 2010

Η Παρέλαση Υπερηφάνειας του Belgrade Pride έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2010. Ύστερα από την αποτυχία της περασμένης χρονιάς, οι διοργανωτές απευθύνουν έκκληση στο κράτος να αντιμετωπίσει τη βία και τις διακρίσεις εναντίον της Κοινότητας των γκέι και των λεσβιών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Παρέλαση Υπερηφάνειας δεν είναι ο τελικός στόχος, αλλά ένα μέρος της λύσης προκειμένου να στραφεί η προσοχή της κοινωνίας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο LGBT πληθυσμός.

Η Παρέλαση αυτή τη χρονιά θα διοργανωθεί από την Συμμαχία Gay-Straight Alliance (GSA) και το πολιτιστικό κέντρο κατά της βίας και υπέρ της ισότητας Queeria Center, με την υποστήριξη της Ομάδας Υποστήριξης Γκέι Αντρών από το Νovi Sad.

“Βλέπουμε την Παρέλαση Υπερηφάνειας 2010 ως μία ειρηνική και όχι βίαιη δημόσια συνάθροιση και ένα χώρο στον οποίο οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφί και οι τρανς της Σερβίας θα δείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους του Βελιγραδίου ελεύθερα και χωρίς φόβο με τη στήριξη όλων αυτών που υπερασπίζονται την ισότητα, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Η Παρέλαση της περασμένης χρονίας είχε προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά ακυρώθηκε όταν η αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Advertisements
Tagged with: ,

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Οι οργανωτές του φετινού Belgrade Pride έστειλαν σε οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα προσκλήσεις ζητώντας την απαραίτητη συμμετοχή τους στην πρώτη Παρέλαση Υπερηφάνειας της Σερβίας. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: