ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Περισσότεροι από 100 γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του νόμου στην Αργεντινή!

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 7, 2010

Περισσότερα από 100 ζευγάρια γκέι και λεσβιών έχουν παντρευτεί τις πρώτες 30 μέρες από τότε που η Αργεντινή έγινε η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που νομιμοποίσε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Juan Carlos Navarro, 54 ετών, και  ο Miguel Angel Calefato, 65 ετών, εγκαινίασαν τον νόμο την Παρασκευή, 30 Ιουλίου στην επαρχία Santiago del Estero (φωτο).

Ο γάμος των Navarro-Calefato έγραψε ιστορία, καθώς προηγήθηκε του γάμου ενός άλλου ζευγαριού, του Alejandro Vanelli και του Ernesto Larresse, οι οποίοι παντρεύτηκαν δύο ώρες αργότερα στο Buenos Aires. Ο Navarro δήλωσε ότι το ζευγάρια δεν είχε σκοπό να παντρευτεί πρώτο στη χώρα, αλλά αυτό που τους καθοδήγησε ήταν η λαχτάρα τους να παντρευτούν.

Συνολικά, 72 ζευγάρια αντρών και 31 γυναικών έχουν ήδη επωφεληθεί του νόμου, τις πρώτες 30 μέρες της εφαρμογής του!

Οι αξιωματούχοι λένε ότι έχουν δεχτεί περισσότερες από 300 αιτήσεις από ομόφυλα ζευγάρια προκειμένου να υιοθετήσουν παιδί.

Ο μέσος όρος ηλικίας των αντρών που παντρεύονται είναι τα 57, ενώ τα περισσότερα ζευγάρια ήδη συζούν τουλάχιστον δέκα χρόνια. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι αποφάσισαν να παντρευτούν επειδή ένας από τους συντρόφους ήταν άρρωστος.

Στο Βuenos Aires, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο 38 γάμοι. Άλλα ζευγάρια δηλώνουν ότι θα περιμένουν να παντρευτούν αφού κοπάσει ο θόρυβος στα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο όπου η πρόεδρος της Αργεντινής υπογράφει σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το νόμο για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών:

Advertisements
Tagged with:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: