ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Αντισυνταγματική κρίθηκε η πολιτική “Don’t ask, don’t tell” στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

Posted in νομοθεσία, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 10, 2010

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που απαγορεύει σε στρατιωτικούς να αποκαλύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό: Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, ο νόμος που απαγορεύει στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να αποκαλύπτουν αν είναι γκέι είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην ισότιμη μεταχείριση.

«Ο νόμος ‘don΄t ask, don΄t tell’ παραβιάζει προφανώς τα συνταγματικά δικαιώματα των γκέι στρατιωτικών», αναφέρει η δικαστής Βιρτζίνια Φίλιπς, στην απόφασή της.

Με τον όρο αυτό περιγράφεται η πολιτική που καθιερώθηκε επί Μπιλ Κλίντον στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και με την οποία απαγορεύεται στους γκέι και τις λεσβίες που μιλούν ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας όσο και σε πρόσφατες δηλώσεις του, έχει προαναγγείλει την κατάργηση της συγκεκριμένης πολιτικής.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: