ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Μάθημα ομοφοβίας στα σχολεία της Πολωνίας!

Posted in θεσμική ομοφοβία, LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 10, 2010

Η οργάνωση για τα LGBT δικαιώματα στην Πολωνία ‘Association for Diversity’ ζήτησε από την πολωνική κυβέρνηση να αποσύρει βιβλίο που έχει εγκριθεί να χρησιμοποιηθεί στα γυμνάσια, το οποίο αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία σαν ασθένεια που μπορεί να θεραπευθεί.

Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης δήλωσαν ότι το σχολικό εγχειρίδιο, ένα από τα δύο που προορίζονται για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, περιορίζεται σε μία στενόμυαλη, παραδοσιακή θεώρηση της ομοφυλοφιλίας, όπως υπαγορεύεται από την ισχυρή καθολική εκκλησία της Πολωνίας.

Το υπουργείο παιδείας αδιαφόρησε μπροστά στην καταγγελία, δηλώνοντας ότι τα εγχειρίδια έχουν εγκριθεί ύστερα από τη συμβουλή ειδικών.

“(Το βιβλίο) δεν μιλάει καθόλου για τα προβλήματα της ομοφοβίας και των διακρίσεων και παρουσιάζει την θεωρία ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το οποίο μπορείς να το απορρίψεις και να επιστρέψει στο να είσαι “κανονικός”, είπε ο εκπρόσωπος του “Diversity”, Przemek Szczeplocki. “Αυτή η στάση κάνει ακόμα πιο έντονη την έλλειψη αποδοχής για τους γκέι, τις λεσβίες και τους/τις αμφί και αναπαράγει την πεποίθηση ότι κάποιοι σεξουαλικοί προσανατολισμοί είναι παράξενοι, κι αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές”, κατέληξε.

Η Πολωνία, η οποία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, παραμένει μία από τις πιο αφοσιωμένες στον Καθολικισμό χώρες της Ευρώπης. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, ωστόσο, διοργανώθηκε στη Βαρσοβία το EuroPride, (φωτο) το οποίο συγκέντρωσε LGBT άτομα από όλη την Ευρώπη, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα επεισόδια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: