ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Αυστραλία: Τέσσερις γονείς για ένα παιδί

Posted in νομοθεσία by stopomofovia on September 11, 2010

Σαν το Σολομώντα δικαστής στην Αυστραλία κλήθηκε να αποφασίσει σε ποιόν ανήκει ένα μωρό. Μόνο που στην περίπτωση αυτή, οι “διεκδικητές” γονείς δεν ήταν δύο αλλά τέσσερις και ομοφυλόφιλοι.

Οι τέσσερις ομοφυλόφιλοι γονείς είχαν κάνει την εξής συμφωνία: όταν αποφάσισαν να γίνουν γονείς, τα δύο ζευγάρια συμφώνησαν οι άντρες να δίνουν το σπέρμα τους εναλλάξ κάθε μήνα μέχρι η μία εκ των δύο γυναικών να μείνει έγκυος και να φέρει στον κόσμο το μωρό. Θα είχαν όμως και οι τέσσερις ίσα δικαιώματα στην αγάπη και την ανατροφή του.

Τα σχέδια όμως άλλαξαν μετά την γέννηση μικρού αγοριού και τα δύο ζευγάρια προσέφυγαν  στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους. Το παιδάκι γεννήθηκε το 2008 και ζει με την μητέρα του και την σύντροφό της.
Οι δύο μπαμπάδες έμεναν αρχικά στο Σίδνεϊ, αλλά λίγο πριν  από τη γέννηση του παιδιού εγκαταστάθηκαν στη Μελβούρνη, για να είναι κοντά του. Ωστόσο, δεν τα βρήκαν με τις μαμάδες του και έτσι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Η δικαστής αποφάνθηκε πως και οι τέσσερις γονείς που διεκδικούν το παιδί θα πρέπει να του αφιερώνουν χρόνο. Το δύο ετών παιδί, είπε η δικαστής, προήλθε από «τέσσερις ωραίους ανθρώπους. Έχει δικαίωμα να τους ξέρει, να μάθει ότι τον αγαπούν και να συνυπάρχει μαζί τους».

Η δικαστής απέρριψε τον ισχυρισμό των γυναικών ότι οι άντρες πριν από τη γέννηση του παιδιού είχαν συμφωνήσει ότι δεν θα είχαν μεγάλη ανάμιξη στην ανατροφή του. Αποφάσισε δε να δώσει την επιμέλεια του παιδιού στις  γυναίκες-γονείς, υπό την προϋποθέση το αγοράκι να έχει επαφή και επικοινωνία και με τους άντρες-γονείς.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: