ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ελεύθερος στο Μινσκ ο Nikolai Alekseev

Posted in νέα, LGBT ακτιβισμός by stopomofovia on September 17, 2010

Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Nikolai Alekseev είναι ελεύθερος και βρίσκεται στο Μινσκ, της Λευκορωσίας. Ο Nikolai Alekseev τέθηκε υπό κράτηση στις 15 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, λίγο πριν μπει στην πτήση για Ελβετία.

Η ILGA-Europe βρισκόταν σε επαφή με LGBTI ακτιβιστές στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ο Νikolai ήταν υπό κράτηση όλη τη νύχτα καθώς και ότι οι Ρωσικές αρχές του ζήτησαν να αποσύρει τις καταγγελίες του εναντίον της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τις συνεχείς παραβιάσεις του δικαιώματος στην ελεύθερη συνάθροιση των LGBTI ατόμων στη Ρωσία, καθώς και να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για τη διοργάνωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Μόσχας, την ίδια μέρα με τα γενέθλια του δημάρχου Μόσχας Yuri Luzhkov.

πηγή: ILGA-Europe

Advertisements
Tagged with:

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Σχετικά με την είδηση που κυκλοφόρησε χθες, ότι ο Alekseev βρισκόταν στο Μινσκ της Λευκορωσίας επιδιώκοντας να ζητήσει πολιτικό άσυλο, ο ίδιος την διέψευσε, εξηγώντας ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι απαγωγείς του του πήραν το κινητό τηλέφωνο κι έστειλαν οι ίδιοι SMS διαδίδοντας αυτές τις φήμες. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: