ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Η Lady Gaga στηρίζει το δικαίωμα γκέι και λεσβιών να υπηρετούν ανοιχτά στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lady Gaga «ανέβασε» στη σελίδα της στο Twitter ένα βίντεο με το οποίο καλεί τα μέλη της αμερικανικής γερουσίας και τους συμπατριώτες της να βοηθήσουν στην κατάργηση του στρατιωτικού κανονισμού που απαγορεύει σε ανθρώπους που έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλοι να υπηρετούν στο στρατό.

Η 24χρονη Lady Gaga ζήτησε από τους εκατομμύρια οπαδούς της να βοηθήσουν στην κατάργηση της πολιτικής που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες να υπηρετούν στο στρατό αρκεί να μην αποκαλύπτουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Στο μαυρόασπρο βίντεο, που διαρκεί περισσότερα από 7 λεπτά, η τραγουδίστρια εμφανίζεται μπροστά από την αμερικανική σημαία φορώντας ένα μαύρο κοστούμι με λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα.

“Είμαι εδώ για να γίνω η φωνή της γενιάς μου”, δηλώνει η Lady Gaga στο βίντεο. “Οχι η φωνή της γενιάς των γερουσιαστών που ψηφίζουν, αλλά των νέων αυτής της χώρας, της γενιάς που επηρεάζεται από αυτό το νόμο, της γενιάς που τα παιδιά της θα επηρεαστούν”.

Η αμερικανική γερουσία αναμένεται να αποφασίσει την Τρίτη εάν θα ξεκινήσει συζήτηση για την ανάκληση της πολιτικής “μη ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε” που εφαρμόζεται στο στρατό από την εποχή του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, ενώ το Κογκρέσο έχει ήδη ψηφίσει υπέρ της άρσης αυτής της πολιτικής.

πηγή: Ελευθεροτυπία

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: