ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ογκώδης διαδήλωση κατά του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ στο Λονδίνο

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 18, 2010

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Βρετανία ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’. Ο ποντίφικας εξέφρασε «βαθιά λύπη» για τα σεξουαλικά σκάνδαλα, ωστόσο, συγγενείς των θυμάτων τον κατηγορούν ότι η συγγνώμη του είναι «κενή σημασίας». Η αστυνομία έκανε λόγο για 2.000 έως 3.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στο Χάιντ Παρκ, όπου το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσει εκεί προσευχή ο Πάπας Βενέδικτος. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τις 10.000.

Οι διαδηλωτές θα κάνουν πορεία μέχρι την Ντάουνινγκ Στριτ όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία. Την κινητοποίηση οργάνωσαν διάφορες οργανώσεις: προασπιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και του δικαιώματος των γυναικών να χρίζονται ιερείς, αλλά και πολίτες που διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος (περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ) της παπικής επίσκεψης.

«Είναι σκανδαλώδες, το ποσό που ξοδεύεται για αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η 62χρονη Αντέλε Μακντόναλντ-Χιούσον, η οποία διαμαρτυρόταν για την απαγόρευση των αντισυλληπτικών από το Βατικανό.

«Η αντίθεση του Πάπα στα προφυλακτικά σκοτώνει» και «Αρχηγός της μεγαλύτερης συμμορίας βιαστών παιδιών» έγραφαν ορισμένα από τα πλακάτ των διαδηλωτών.

«Ο Πάπας ζητά συνέχεια συγγνώμη, όμως αυτό δεν αρκεί» δήλωσε η Αμερικανίδα Μπάρμπαρα Ντόρις, που κρατούσε μια φωτογραφία της σε ηλικία επτά ετών, την εποχή που την κακοποίησε ένας ιερέας.

Αναφερόμενος στη διαδήλωση, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται ιδιαίτερα και δεν αισθάνεται σοκαρισμένος.

«Το περιμέναμε, ξέραμε ότι υπάρχουν ομάδες που επικρίνουν τον πάπα και το Βατικανό και έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη διαφωνία τους» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού χαίρεται ιδιαίτερα που συναντά τον Πάπα.

πηγή: in.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: