ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

“Είμαι γκέι και θα διεκδικήσω την πρωθυπουργία της Ιταλίας”

Posted in Uncategorized by stopomofovia on September 23, 2010

Ο Nichi Vendola, ο αριστερός περιφερειάρχης της Απουλίας, της νότιας ιταλικής περιφέρειας με πρωτεύουσα το Μπάρι, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι είναι γκέι και ότι έχει την πρόθεση να διεκδικήσει το χρίσμα της κεντροαριστεράς, προκειμένου να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις επικείμενες εκλογές.

Ο 52χρονος Vendola, ο οποίος είναι ηγετικό μέλος της γκέι οργάνωσης της Ιταλίας Arcigay και επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» επανεξελέγη περιφερειάρχης της Απουλίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, την πρώτη φορά που ο Vendola εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την περιφέρεια της Απουλίας, εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις, καθώς κρίθηκε ότι μια τόσο συντηρητική και έντονα Καθολική περιοχή, δεν θα στήριζε έναν γκέι αριστερό υποψήφιο.

Ωστόσο, στις εκλογές για το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη των προοδευτικών, ο Vendola κατάφερε να υπερισχύσει του ανθυποψήφιου του, τον οποίο υποστήριζε ο ισχυρός άνδρας του “Δημοκρατικού Κόμματος”, Massimo D’ Alema.

Τον Ιούλιο του 2010, ο Vendola ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της κεντροαριστεράς, που θα διεξαχθούν το 2012 προκειμένου να εκλεγεί ο υποψήφιος που θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία της χώρας το 2013, απέναντι στον Silvio Berlusconi,δηλώνοντας βέβαιος ότι μπορεί να κερδίσει στις εσωκομματικες εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, δείχνουν ότι ο Vendola μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, είτε απέναντι στο γραμματέα του “Δημοκρατικού Κόμματος” Pierluigi Bersani, είτε απέναντι στον Berlusconi.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο παρουσιαστής της εκπομπής ρώτησε τον Vendola αν υπήρξε κάποιος γκέι πρωθυπουργός τα τελευταία 60 χρόνια στην Ιταλία και η απάντηση του αριστερού πολιτικού ήταν ότι “ασφαλώς και υπήρξε γκέι πρωθυπουργός, και μάλιστα χριστιανοδημοκράτης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποκαλύψω ποιος ήταν”.

Όταν, δε, ερωτήθηκε αν πρόκειται να βγάλει το σκουλαρίκι που φορά στο αριστερό αυτί για να κερδίσει τις εκλογές, ο Vendola απάντησε: “Όχι. Κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την ταυτότητά μου σαν ένα περίεργο καμουφλάζ. Είμαι το κομμάτι, που λείπει για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πάζλ της κεντροαριστεράς”.

Tέλος, ο Nichi Vendola ανέφερε ότι σε περίπτωση που το 2013 εκλεγεί πρωθυπουργός της Ιταλίας, ως επικεφαλής της κεντροαριστεράς, θα θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την κατάργηση των διαφόρων μορφών έκτακτης απασχόλησης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: