ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ρώσοι ακτιβιστές κατά του ομοφοβικού δημάρχου Μόσχας Yuri Luzhkov

Παρά την πρόσφατη περιπέτεια του Nikolai Alekseev, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε ισχυρή ψυχολογική βία και εκφοβισμό προκειμένου να αποσύρει τις καταγγελίες του εναντίον της Ρωσίας στο ΕΔΑΔ και να ακυρώσει τη διαμαρτυρία κατά του ομοφοβικού δημάρχου της Μόσχας, Ρώσοι ακτιβιστές στάθηκαν απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις , την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, και κατήγγειλαν τη στάση του Yuri Luzhkov, ζητώντας τη σύλληψή του.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε την ημέρα των 74ων γενεθλίων του Luzhkov, δηλωμένου εχθρού των LGBT δικαιωμάτων, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία “σατανική“, ενώ έχει παρεμποδίσει επανειλλημένα τις Παρελάσεις Υπερηφάνειας στο κέντρο της πόλης. Τουλάχιστον οκτώ από τους συμμετέχοντες συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν το σύνθημα “ο Luzhkov είναι γκέι”, χρησιμοποιώντας υποτιμητικό όρο της ρωσικής γλώσσας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ακτιβιστών, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Tverskaya Street κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 50 ανθρώπους. Οι συγκεντρωμένοι δέθηκαν με χειροπέδες στο φράκτη του κτηρίου του Δημαρχείου της Μόσχας, ενώ κρατούσαν μία κούκλα που συμβόλιζε τον δήμαρχο και μία πινακίδα που έγραφε “ο Luzhkov και η γυναίκα του είναι όντως από την ίδια ράτσα”, αναφερόμενοι στις κατηγορίες για διαφθορά, τις οποίες καταλογίζουν στο ζευγάρι Ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συλληφθέντες ακτιβιστές κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε συγκέντρωση, η οποία δεν διέθετε έγκριση. Στη συνέχεια απελευθερώθηκαν, ωστόσο πρόκειται να περάσουν από δικαστήριο. Οι αρχές αρνήθηκαν να παραχωρήσουν την άδειά τους για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης την Παρασκευή, ενώ την Τρίτη η αστυνομία προειδοποίησε τους ακτιβιστές ότι η συγκέντρωσή τους επρόκειτο να κατασταλεί. Ωστόσο, οι διαδηλωτές – υπό τις οδηγίες του διοργανωτή του Moscow Pride, Nikolai Alekseev – αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω και να εξασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης, όπως αυτό διασφαλίζεται από το Άρθρο 31 του Ρωσικού Συντάγματος.

Το σύνθημα της συγκέντρωσης επελέγη με αφορμή συνέντευξη του Luzhkov, στην οποία αποκάλεσε τους ακτιβιστές LGBT δικαιωμάτων με υποτιμητικό όρο για τη λέξη “γκέι”.

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: