ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ υπέρ λεσβίας αξιωματικού!

Posted in νομοθεσία, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on September 25, 2010

Μία πρώην νοσοκόμα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, η οποία είχε αποπεμφθεί από το στρατό αφότου αποκάλυψε ότι είναι λεσβία, αποκαταστάθηκε με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή σε μία δικαστική πρόκληση, που παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον, της στρατιωτικής πολιτικής του «Μην ρωτάς, μην λες».

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), η οποία εκπροσωπεί τη σμηναγό Μάργκαρετ Γουίτ στην αμφισβήτηση της απόλυσής της, έχει πει πως αν επιστρέψει στην υπηρεσία, θα είναι το πρώτο πρόσωπο που νόμιμα υπηρετεί ανοικτά στο στρατό των ΗΠΑ ως ομοφυλόφιλη.

«Θα πρέπει να αποκατασταθεί το νωρίτερο δυνατό» τόνισε ο επαρχιακός δικαστής Ρόναλντ Λέιτον, μιλώντας από την έδρα του γεμάτου κόσμο δικαστηρίου στην Τακόμα της Ουάσινγκτον.

Η Γουίτ, 46 ετών, αντέδρασε στα νέα στην αρχή στωικά και στη συνέχεια αχηματίζοντας ένα μεγάλο χαμόγελο.

Επί δύο εβδομάδες οι δικηγόροι της ACLU παρουσίαζαν σειρά μαρτύρων που εργάστηκαν μαζί με την Γουίτ και οι οποίοι μίλησαν για την εξαιρετική επίδοσή της στην υπηρεσία.

Οι δικηγόροι της αεροπορίας αντιπαρέθεσαν πως οι στρατιωτικοί κανονισμοί, περιλαμβανομένης της πολιτικής που απαιτεί από τους ομοφυλόφιλους μέλη της υπηρεσίας να κρατούν ιδιωτική την ομοφυλοφιλία τους, θα πρέπει να γίνονται ομοιόμορφα σεβαστοί έτσι ώστε να διατηρηθεί το ηθικό και η τάξη απ΄άκρου εις άκρον στις ένοπλες δυνάμεις.

Πριν από μερικές εβδομάδες ένας άλλος ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια είχε αποφανθεί πως ο νόμος «Μην ρωτάς, μην λες» είναι μια αντισυνταγματική καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου και της οφειλόμενης διαδικασίας σεβασμού δικαιωμάτων γκέι και λεσβιών που υπηρετούν στο στρατό.

πηγή: tvxs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: