ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Καθαιρέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο ο ομοφοβικός δήμαρχος της Μόσχας

Posted in ομοφοβικές δηλώσεις by stopomofovia on September 28, 2010

Δεν έφερε τελικά γούρι στο δήμαρχο της Μόσχας Yuri Luzhkov το “δώρο γενεθλίων” των γκέι ακτιβιστών, όταν ανήμερα των 74ων γενεθλίων του διοργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο.

Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον επί 18 χρόνια δήμαρχο της Μόσχας. Με το διάταγμά του, ο πρόεδρος Medvedev καθαίρεσε τον Luzhkov (στη φωτο, δεξιά) λέγοντας ότι «έχασε την εμπιστοσύνη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», όπως αναφέρει το BBC.

Ήδη το τελευταίο διάστημα είχαν συγκεντρωθεί σύννεφα στις σχέσεις του δημάρχου της Μόσχας με το Κρεμλίνο, κυρίως εξαιτίας δηλώσεων του Luzhkov, σε βαθμό μάλιστα που οι αναλυτές μιλούν για μία από τις εντονότερες πολιτικές κρίσεις στη Ρωσία. Στο μεταξύ, ο Luzhkov και η γυναίκα του, Yelena Baturina, η οποία είναι η πλουσιώτερη γυναίκα της Ρωσίας, πρόσφατα κατηγορήθηκαν για διαφθορά.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Luzhkov είχε καταφερθεί πολλές φορές εναντίον των LGBT ατόμων, με ακραία ομοφοβικές δηλώσεις: Τον περασμένο Ιανουάριο, ορκίστηκε να παρεμποδίσει την διεξαγωγή του Moscow Pride, χαρακτηρίζοντας τις παρελάσεις “σατανικές”, ενώ φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά αρνήθηκε να δώσει την άδεια του δήμου για τη φετινή Παρέλαση Υπερηφάνειας στην πόλη της Μόσχας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: