ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Belgrade Pride 2010: Επιστολή του Athens Pride στον Έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι

Posted in LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on October 5, 2010

Derigny 18

104 34 Athens

Greece

www.athenspride.eu

contact@athenspride.eu

To:

Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σερβία

Francuska 33, 11000 Beograd

Subject:

Belgrade Pride March 10.10.2010

Date:

06/10/2010

Αξιότιμε κύριε Πρέσβη Δημοσθένη Στωίδη,

Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι οργανωτές κι οργανώτριες του Belgrade Pride ανακοίνωσαν την ημέρα διεξαγωγής (10/10/2010) της Σερβικής παρέλασης LGBT Υπερηφάνειας. Προσβλέπουμε στην φετινή επιτυχή διεξαγωγή του, και όχι στην ακύρωσή του όπως πέρσι, όταν η Σερβική κυβέρνηση απέσυρε τη στήριξή της, και δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την ασφάλεια της πορείας.  Αλλά κυρίως προσβλέπουμε στην ειρηνική πραγματοποίηση του, ώστε να αποφευχθούν τα αιματοκυλίσματα του 2001, όταν αποπειράθηκε η πρώτη και μόνη μέχρι τώρα παρέλαση LGBT Υπερηφάνειας στην Σερβία.

Ως Athens Pride, το Φεστιβάλ Λεσβιακής, Γκέι, Αμφί, και Τρανς Υπερηφάνειας της Αθήνας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στους οργανωτές /τριές του Belgrade Pride αλλά πρωτίστως απέναντι στις Λεσβίες, Γκέι, Αμφί, και Διαφυλικούς του Βελιγραδίου και θα αποστείλουμε ξανά φέτος μια ομάδα στήριξης και συμμετοχής στην Σερβική Παρέλαση LGBT Υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, την Κυριακή 10 Οκτώβρη.

Τα τέσσερα άτομα της περσινή αποστολής του Athens Pride γίναμε αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού ενός Αυστραλού από μια ομάδα χούλιγκαν στο κέντρο της Σερβικής πρωτεύουσας, αλλά και απειληθήκαμε οι ίδιοι κι οι ίδιες με την άφιξή μας στο Βελιγράδι, από μια ομάδα χούλιγκαν που περίμεναν τους διεθνείς συμμετέχοντες του Belgrade Pride στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Για τα παραπάνω είχαμε ενημερώσει και προσωπικά τον Σέρβο πρέσβη στην Αθήνα πέρσι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιηθεί μετά την ακύρωση του Belgrade Pride έξω από την Σερβική πρεσβεία.

Σας στέλνουμε λοιπόν αυτή την επιστολή, για να σας γνωστοποιήσουμε την παρουσία των μελών της αποστολής του Athens Pride, αλλά και πολλών άλλων Ελλήνων ακτιβιστών τις ημέρες γύρω από την παρέλαση Υπερηφάνειας στο Βελιγράδι, και αιτούμαστε την διεκπεραίωση των απαραίτητων ενεργειών από την πλευρά σας για την εγγύηση της ασφάλειας των Ελλήνων, Σέρβων και διεθνών συμμετεχόντων, ως έκφραση του δικαιώματος της ελεύθερης συνάθροισης και  προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας. Επίσης σας καλούμε να αποστείλετε επιστολή στήριξης στο Belgrade Pride 2010, η διασφάλιση της ισότητας απαιτεί κυβερνητική αρωγή και ενεργή, συνεπή και αποφασιστική πολιτική προώθησης του σεβασμού των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Κάθε πάλη για ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή ευνοεί όλους κι όλες μας, και οφείλει να ενισχύεται από όλους κι όλες μας.

Εκ μέρους του Athens Pride

Στέφανος Αγέλαστος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: