ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο Υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ για τις πρόσφατες αυτοκτονίες των γκέι εφήβων

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on October 8, 2010

Ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Arne Duncan, κατόπιν αιτήματος της οργάνωσης GLSEN, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις πρόσφατες αυτοκτονίες των γκέι εφήβων:

Αυτή την εβδομάδα, με μεγάλη μας θλίψη χάσαμε δύο νέους άντρες, οι οποίοι αφαίρεσαν τη ζωή τους για έναν απαράδεκτο λόγο: υπήρξαν θύματα εκφοβισμού και παρενόχλησης επειδή ήταν ανοιχτά γκέι ή θεωρήθηκε ότι είναι γκέι. Αυτές οι τραγωδίες έρχονται να προστεθούν σε τουλάχιστον άλλους τρεις νέους ανθρώπους οι οποίοι αυτοκτόνησαν γιατί δεν μπόρεσαν να αντέξουν το τραύμα του εκφοβισμού και της παρενόχλησης εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Αυτή τη στιγμή ο καθένας και η καθεμία από εμάς – γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εκλεγμένοι αξιωματούχοι και όλοι οι άνθρωποι με συνείδηση – οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να μιλήσουμε ανοιχτά εναντίον της έλλειψης ανεκτικότητας σε κάθε της μορφή.  Είτε πρόκειται για μαθητές που παρενοχλούν συμμαθητές τους εξαιτίας της εθνικότητας ή της θρησκείας τους είτε πρόκειται για έναν ενήλικο, δημόσιο αξιωματούχο που παρενοχλεί τον Πρόεδρο του σώματος φοιτητών του Πανεπιστημίου του Michigan επειδή είναι γκέι, έχει έρθει πια η ώρα ως χώρα να πούμε Αρκετά. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: