ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ρωσία: Παράνομη η απαγόρευση της Πορείας Υπερηφάνειας στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Posted in νομοθεσία, LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on October 8, 2010

Η απαγόρευση της Πορείας Υπερηφάνειας στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Ιούνιο ήταν παράνομη, όπως  αποφάσισε την Τετάρτη δικαστής στη Ρωσία.

Όπως αναφέρεται στο blog του Ρώσου ακτιβιστή Nikolai Alekseev, η ιστορική απόφαση έρχεται να προστεθεί στην απόφαση που έλαβε τη Δευτέρα το Εφετείο της Μόσχας, με την οποία έκρινε παράνομο το κλείσιμο του παλαιότερου γκέι κλαμπ στη ρωσική πρωτεύουσα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Nikolai Alekseev δήλωσε: “Για πρώτη φορά, τα δικαστήρια της Ρωσίας αναγνωρίζουν το δικαίωμά μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα στους δρόμους. Θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με όλους όσους μας υποστήριξαν και μας ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Σε μία χώρα σαν τη Ρωσία, όπου συχνά μας λένε καλύτερα να μην κάνεις τίποτα μιας και τα μυαλά δεν αλλάζουν, (οι αποφάσεις αυτές) είναι ένα σημάδι ότι η αλλαγή μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, αρκεί να το πιστεύουμε και να προσπαθούμε για αυτό.

“Ελπίζουμε του χρόνου να πραγματοποιήσουμε ειρηνικά το τρίτο Slavic Pride στην Αγία Πετρούπολη”, κατέληξε ο Nikolai Alekseev.

Φέτος, στα τέλη Ιουνίου, περίπου 30 ακτιβιστές και ακτιβίστριες διαδήλωσαν στην Αγία Πετρούπολη κρατώντας πανό και φωνάζοντας “Η ομοφοβία είναι η ντροπή της χώρας” και “Δικαίωμα στο γάμο χωρίς συμβιβασμούς”, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα επικαλούμενη την επίσημη απαγόρευση του St Petersburg Pride.

Advertisements
Tagged with: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: