ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Η ΟΛΚΕ υποστηρίζει τις υποψηφιότητες της Ειρήνης Πετροπούλου και του Δημήτρη Τσαμπρούνη στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας

Posted in νέα, LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on October 9, 2010
Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
Μη κερδοσκοπικό σωματείο – Αρ. Απ. Πρωτοδ: 4126/2004
Χαλκοκονδύλη 25, 10432 – Αθήνα
τηλ: 6947434353 – 2105237408
www.olke.orginfo@olke.org

Δελτίο Τύπου

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

 

Θέμα: Λεσβιακές, γκέι, αμφί, τρανς υποψηφιότητες στο Δήμο Αθήνας

Oι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη γίνονται σε ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες και εν μέσω ραγδαίων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών. Η γενικότερη πολιτική στάση του καθενός και της καθεμιάς μας δε μπορεί να μην ενημερώσει την ψήφο μας στις 7 Νοέμβρη, το ζήτημα όμως της καθημερινότητας στην πόλη που ζούμε (και ως γκέι, λεσβίες, αμφί, τρανς) δεν παύει να είναι κρισιμότατο.

Σε αυτή τη βάση η ΟΛΚΕ καλωσορίζει θερμότατα και υποστηρίζει με ενθουσιασμό τις υποψηφιότητες στο Δήμο Αθήνας της Ειρήνης Πετροπούλου με το συνδυασμό “Ανοιχτή Πόλη” και του Δημήτρη Τσαμπρούνη με το συνδυασμό “Δικαίωμα στην Πόλη”. Το γεγονός ότι και οι δύο είναι μαχητικά μέλη του λεσβιακού, γκέι, αμφί και τρανς κινήματος μας και κατεβαίνουν ως ανοιχτα λεσβία υποψήφια και γκέι υποψήφιος, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι οι υποψηφιότητές τους δε θα δώσουν ένα “ελαφρύ λεσβιακό ή γκέι άρωμα” σε έναν κατά τα άλλα ετεροκανονικό ή ομοερωτοφοβικό συνδυασμό, αλλά θα ανοίξουν επί της ουσίας τη συζήτηση για τα δικαιώματα μας στην πόλη, προβάλλοντας τα αντίστοιχα αιτήματα μέσα στους συνδυασμούς τους. Η ΟΛΚΕ θα υποστηρίξει φυσικά με τον ίδιο ενθουσιασμό οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές διακρίνεται από τα χαρακτηριστικά της  ορατότητας και της μαχητικής διεκδίκησης δικαιωμάτων.

Συμπληρωματικά στα παραπάνω η ΟΛΚΕ θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή όλων μας στο ότι η ψήφος σε κάποιον/α που  γενικώς και αορίστως “φαίνεται λεσβία ή γκέι” ή “ξέρουμε από φήμες ότι είναι λεσβία ή γκέι” δε διασφαλίζει καμία απολύτως διεκδίκηση για εμάς, όσα καλιαρντά και να έχει χρησιμοποιήσει το πρόσωπο αυτό στο τηλεοπτικό prime time, όσο υψηλό στέλεχος και αν είναι σε ένα συνδυασμό. Για να αξίζει την ψήφο μας μια υποψηφιότητα οφείλει να είναι ορατή και  μαχητική, να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να διεκδικεί εδώ και τώρα αλλαγές για την πραγματική ισότητα όλων μας, λεσβιών, γκεί, αμφί, τρανς και στρέιτ.

Ευχόμαστε ολόθερμα κάθε επιτυχία στο Δημήτρη και την Ειρήνη!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΚΕ

επικοινωνία: 6937184048 (Θέμης Κατσαγιάννης)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: