ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Το Athens Pride στηρίζει τις ορατές LGBT υποψηφιότητες

Posted in νέα, LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on October 11, 2010

Δελτίο Τύπου

11/10/2010

Το Athens Pride στηρίζει τις ορατές LGBT υποψηφιότητες

Ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και εκπρόσωπος τύπου του Athens Pride επί σειρά ετών, κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ‘Δικαίωμα στην Πόλη’ του Γ. Καμίνη.

Ως Φεστιβάλ της Λεσβιακής, Γκέι, Αμφί και Τρανς Υπερηφάνειας θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική και υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό την εκπροσώπηση των Λεσβιών, Γκέι, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών ανδρών και γυναικών (LGBT) σε όλα τα θεσμικά επίπεδα της χώρας. Ιδίως όταν η εκπροσώπηση αυτή προέρχεται από άτομα που, όπως ο Δημήτρης, αποτελούν θετικό LGBT πρότυπο, καθώς βιώνουν ανοιχτά τη σεξουαλική τους ταυτότητα ενώ εμπράκτως και αποδεδειγμένα μάχονται για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν άμεσα την LGBT κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζουμε άλλη μια LGBT υποψηφιότητα, της Ειρήνης Πετροπούλου, με το συνδυασμό ‘Ανοιχτή Πόλη’.

O Δημήτρης Τσαμπρούνης υπήρξε ενεργό μέλος του Athens Pride από τη γέννηση του Φεστιβάλ και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του. Αγωνίστηκε για τη σύνθεση απόψεων, πολιτικών και ατόμων στην επιτροπή, συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός ευρύτερου οράματος για το Athens Pride καθώς και την προώθηση του υπερεθνικού του χαρακτήρα. Με τον γάμο του στην Τήλο, ώς υπέρμαχος της διαφορετικότητας και φεμινιστής, ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση και διεκδίκηση των ανθρωπίνων/LGBT δικαιωμάτων.

Με την επιλογή του στο σχηματισμό του κυρίου Καμίνη ο Δημήτρης, για λόγους ευαισθησίας, παραιτήθηκε από εκπρόσωπος τύπου του Athens Pride. Παρ’ όλη τη λύπη μας για την αποχώρησή του, του ευχόμαστε, όπως και στην Ειρήνη, ό,τι καλύτερο, όντες και ούσες σίγουρες/οι ότι μέσα στο Δημαρχείο της Αθήνας θα παλέψουν για την θεσμική και ουσιαστική μας εξίσωση.

Για το Athens Pride,

Στέφανος Παπαθανασίου – 6942854698

Andrea Gilbert – 6974187383

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: