ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Το “δικαίωμα” του Νικήτα Κακλαμάνη στην ομοφοβία

Στις 20 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης παραχώρησε συνέντευξη στην Αθηνά Γκόρου για το περιοδικό W/E της Ελευθεροτυπίας, απαντώντας μεταξύ άλλων και σε ερωτήσεις σχετικά με LGBT θέματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Αθηναίων απαξίωσε το Athens Pride, τον μεγαλύτερο θεσμό της ελληνικής LGBT Κοινότητας, καθώς δεν μπήκε καν στον κόπο να αρνηθεί να απαντήσει στα ερωτήματά που του έθεσε το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας.

Εκτός από το γενικόλογο και το αόριστο των απαντήσεών του, ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του  Νικήτα Κακλαμάνη στην ερώτηση-απορία της Αθηνάς Γκόρου αν όλοι οι έλληνες βουλευτές είναι γκέι, καθώς ..στέλνει τη δημοσιογράφο να ρωτήσει τους ίδιους!! Ακόμα, ο δήμαρχος της Αθήνας αναπαράγει την ομοφοβική άποψη ότι το να είναι κανείς γκέι ή λεσβία είναι κάτι που δεν αφορά καμία πτυχή της δημόσιας παρουσίας και της κοινωνικής  ζωής, παρά είναι κάτι που περιορίζεται μόνο μεταξύ των τοίχων ενός διαμερίσματος.

διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Μια κι εσείς, όπως ισχυρίζεστε, δεν είστε ψευτοδημοκράτης και ψευτοαστός, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Προ καιρού δύο ομοφυλόφιλοι πολιτικοί από τη Γερμανία παντρεύτηκαν, ενώ και στη Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη πολλοί πολιτικοί παραδέχονται δημοσίως ότι είναι γκέι. Σας βρίσκουν σύμφωνο η δημοσιοποίηση και ο γάμος;

«Οι ενήλικοι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους. Το τυπικό δεν με ενδιαφέρει, ούτε ασχολήθηκα ποτέ».

Γιατί κανείς έλληνας πολιτικός δεν έχει δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος; Όλοι στρέιτ είναι στο κοινοβούλιο;

«Να πάτε να τους ρωτήσετε».

Εσείς θα το δηλώνατε δημόσια;

«Δεν ασχολούμαι με την προσωπική ζωή του διπλανού μου, ούτε καν αυτού στο διπλανό διαμέρισμα. Δεν αφορά κανέναν».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, όσα χρόνια είναι δήμαρχος της πρωτεύσουσας, αρνείται πεισματικά να θέσει υπό την αιγίδα του το Athens Pride, αδιαφορώντας τόσο για την αυξανόμενη απήχησή του στους πολίτες της Αθήνας όσο και για τις εκκλήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Επιδεικνύει, δε, την ομοφοβία του με το να μην εξηγεί καν αυτή του την άρνηση:

«Το δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο να αποφασίσει. Αυτή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου. Κι εγώ λέω ΟΧΙ… Μην επιμένετε. Είναι δικαίωμα μου….»

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] απερχόμενος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης διατηρεί το.. “δικαίωμά του” στην ομοφοβία.. Σε διεθνές επίπεδο, η απόφαση του Οργανισμού […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: