ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu: “Η ποικιλομορφία της ανθρωπότητας είναι δώρο του Δημιουργού της”

Με ένα λόγο αγάπης και αποδοχής που δεν θυμίζει σε τίποτα ιερωμένο, τουλάχιστον όπως τους γνωρίζουμε εμείς στην Ελλάδα, ο παγκοσμίως γνωστός για τους αγώνες του εναντίον του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, 79χρονος επίτιμος Αρχιεπίσκοπος Cape Town, Desmond Tutu απευθύνει δημόσια επιστολή για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των LGBT ατόμων.  Για την ακτιβιστική του δράση και την ενεργό υποστήριξή του στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Αρχιεπίσκοπος Tutu έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 1984 και πλήθος βραβείων.


“Σήμερα προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Αφρική και όλο τον κόσμο που ποθούν την ελευθερία τους, επειδή είναι λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς. Με θλιβει να αποσύρομαι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία, για αυτό γράφω σε σας αυτή την ανοιχτή επιστολή, για να σας προσκαλέσω να συνεχίσετε τη δουλειά που μένει να γίνει. Περισσότερες από 70 χώρες εξακολουθούν να φυλακίζουν ή να εκτελούν γκέι και τρανς άτομα, ενώ το bullying και οι δολοφονίες είναι παραμένουν συχνές. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο καθένας από εσάς καλείται να απαντήσει στη σπουδή του Θεού για αγάπη και ζωή. Επομένως είτε βρίσκεστε στη Νότια Αφρική είτε στις ΗΠΑ είτε οπουδήποτε αλλού, η ανθρωπότητα χρειάζεται να αποδεχτεί την ίδια της την ποικιλομορφία ως ένα δώρο από τον Δημιουργό μας. Οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφί και οι τρανς είναι μέρος της οικογένειας του Θεού.

Αγωνιζόμουν πάντα για μια ζωή αγάπης στην πράξη. Πολλοί μου είπαν να σταματήσω. Με αποκάλεσαν κομμουνιστή ή μου είπαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δολοφονηθώ. Τώρα, έχω ζήσει αρκετά και μία επιλογή που έρχεται με την ηλικία είναι το πώς θα διαχειριστείς την θνητότητά σου. Θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί ή περισσότερο θαρραλέοι; Θα έπρεπε να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας ή να ανταποκρινόμαστε στην επείγουσα ανάγκη για δικαιοσύνη;

Με θάρρος, προτρέπω όλους τους πιστούς ηγέτες και πολιτικούς να σταματήσουν να διώκουν ανθρώπους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους. Κάθε μέρα άνθρωποι ζουν στο φόβο εξαιτίας αυτών που αγαπούν. Μιλάμε για τα μέλη των οικογενειών μας, για τη σάρκα και το αίμα μας, για την ανθρωπότητα. Τα LGBT άτομα βρίσκονται στα χωριά μας, τις πόλεις μας , τις χώρες μας – σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις εκκλησίες της Νοτίου Αφρικής τραγουδάμε: “Ω ελευθερία! Η ελευθερία έρχεται, ναι, το ξέρω.” Τραγουδούσαμε αυτό το άσμα στα δυσκολότερα σημεία του ταξιδιού μας προς την ελευθερία ενάντια στο ρατσισμό και το αποικιοκρατικό σύστημα του απαρτχάιντ, και εξακολουθούμε να το τραγουδάμε μέχρι σήμερα. Η ελευθερία έρχεται – και όσοι από εμάς ζουν ελεύθερα πρέπει να μιλήσουν άφοβα για αυτούς η ελευθερία των οποία υφίσταται επίθεση. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τη διαφορά”.

πηγή Essence.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: