ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

7 στους 10 Αμερικανούς στρατιωτικούς υπέρ της κατάργησης του Don’t Ask Don’t Tell

Posted in θεσμική ομοφοβία, ορατότητα, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on November 11, 2010

Το 70% των Αμερικανών στρατιωτικών τοποθετούνται υπέρ της άρσης του ομοφυλοφιλικού ταμπού στον αμερικανικό στρατό ή απλά δηλώνουν αδιάφοροι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πενταγώνου που δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα Washington Post.

Η δημοσκόπηση έγινε σε 400.000 στρατιώτες και 150.000 συζύγους στρατιωτικών και τα συμπεράσματά της θα δοθούν στον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα την 1η Δεκεμβρίου. Ο νόμος “μη ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε”, που ισχύει από το 1993, απαγορεύει σε ανθρώπους που έχουν δηλώσει ομοφυλόφιλοι να υπηρετούν στο στρατό.

Ο Ομπάμα ελπίζει στην κατάργηση του νόμου αυτού κατά τη συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 15 Νοεμβρίου, πριν την άφιξη των νέων βουλευτών που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Ρεπουμπλικάνοι.

“Περισσότεροι από το 70% των εν ενεργεία και σε εφεδρεία στρατιωτικών έκριναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που έγινε η δημοσκόπηση, ότι η κατάργηση του νόμου ‘μην ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε’ (Don’t ask, don’t tell) θα είχε θετικά αποτελέσματα ή καμία επίπτωση. Η δημοσκόπηση οδηγεί τους συντάκτες της στο συμπέρασμα ότι οι στρατιωτικοί δεν θα έχουν αντιρρήσεις οι ομοφυλόφιλοι να υπηρετούν ανοιχτά”, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

πηγή Ελευθεροτυπία

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: