ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Athens Pride: “Στις 14 Νοεμβρίου, Φαινόμαστε”

Posted in ορατότητα, LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on November 12, 2010

Δελτίο τύπου

Φίλες και Φίλοι,

Στις 7 Νοεμβρίου, 278,000 δημότες και δημότισσες του Δήμου Αθηναίων απείχαν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών για την εκλογή δημάρχου. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο – υποστηριζόμενος και από το ΛΑ.Ο.Σ. – Νικήτας Κακλαμάνης αναδείχτηκε πρώτος με ποσοστό 35%, έστω και αν απώλεσε σχεδόν 62,000 ψηφοφόρους από τις τελευταίες εκλογές πριν από 4 χρόνια, ενώ παράλληλα η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή θα έχει για πρώτη φορά δημοτικό σύμβουλο στην ελληνική πρωτεύουσα.

Φίλες και Φίλοι, η πρώτη Κυριακή των εκλογών είχε διλήμματα για το ποιοί συνδυασμοί μας εκφράζουν καλύτερα (και ως LGBT) καθώς και το πώς τοποθετούμαστε σε σχέση με τα κεντρικά προβλήματα της χώρας. Η Κυριακή που μας έρχεται έχει ένα και μοναδικό διακύβευμα: την έκφραση, τη συμμετοχή και την ανάδειξη της κοινότητάς μας καθώς και των συμμάχων μας με αποφασιστικότητα, την δύναμη και το βάρος που μας αναλογεί. Καλούμε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες δημότες και δημότισσες να εμφανιστούν στον δεύτερο και τελικό γύρο των δημοτικών εκλογών την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, να συμμετέχουν και να αντιπαραταχθούν στον Νικήτα Κακλαμάνη και το εναγκαλισμό του από την Άκρα Δεξιά. Σας καλούμε να στηρίξετε έμπρακτα τον κ. Γιώργο Καμίνη και τον συνδυασμό του “Δικαίωμα στην Πόλη”, ο οποίος:

  • Αναγνωρίζει την αναγκαιότητα εξωτερίκευσης του σεξουαλικού προσανατολισμού (coming out), που είναι το βασικό ζητούμενο της ύπαρξής μας και των αιτημάτων μας, σε απόλυτη αντίθεση με τον Νικήτα Κακλαμάνη.
  • Δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά να στηρίξει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας θέτοντας το υπό την Αιγίδα του Δήμου αλλά και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του.
  • Δεσμεύτηκε για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την κοινότητά μας και την ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών και δράσεων από τον Δήμο που θα συμπεριλαμβάνουν τους/τις LGBT.
  • Περιλαμβάνει στο συνδυασμό του έναν ανοιχτά LGBT υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, τον γκέι ακτιβιστή, γνωστό για τη δράση και συνεισφορά του στο Athens Pride και την κοινότητα γενικότερα, Δημήτρη Τσαμπρούνη.

Φίλες και Φίλοι, Ορατότητα σημαίνει Συμμετοχή. Στις 14 Νοεμβρίου, Φαινόμαστε.

Για την Οργανωτική Επιτροπή,

ο εκπρόσωπος τύπου,
Στέφανος Παπαθανασίου
6942 854698

Athens Pride

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: