ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Έντονο κοινωνικό πρόβλημα στην Κίνα οι γάμοι-“βιτρίνα”

Posted in θεσμική ομοφοβία, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on November 16, 2010

Η μεγάλη πλειοψηφία των περίπου 20 εκατομμυρίων σεξουαλικά ενεργών γκέι αντρών στην Κίνα είναι παντρεμένοι, ή πρόκειται να παντρευτούν, στρέιτ γυναίκες, λένε οι ειδικοί. Όπως αναφέρει το UPI, αυτή τη στιγμή, οι κινέζες που είναι παντρεμένες με γκέι άντρες υπολογίζονται στα 16 εκατομμύρια.

Ο κινέζος σεξολόγος Zhang Beichuan αναφέρει ότι οι γυναίκες που είναι παντρεμένες με γκέι άντρες κινδυνεύουν περισσότερο να τους μεταδοθεί ο ιός του hiv, ενώ παράλληλα αναφέρουν εντονότερη ενδοοικογενειακή βία:  “Κάποιοι από αυτούς τους άντρες είναι πολύ πιεσμένοι με την ανικανότητά τους να είναι ο εαυτός τους και τείνουν να εκτονώνουν αυτή τους τη ματαίωση στις γυναίκες τους”.

Στην Κίνα, το να μην παντρεύεται ένας άντρας, τον φέρνει αντιμέτωπο με έντονη πίεση από την κοινωνία: ο γάμος είναι σημαντική αξία στην κινέζικη κοινωνία, η οποία όμως την ίδια στιγμή απαγορεύει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, λέει ο ειδικός στο οικογενειακό δίκαιο Wang Hao. “Πριν ασκήσουμε κριτική στους γκέι άντρες που παντρεύονται στρέιτ γυναίκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η κοινωνία που τους ωθεί σε αυτό”.

Ο Geng Le, διευθυντής της μεγαλύτερης γκέι ιστοσελίδας στην Κίνα, συμβουλεύει τις συζύγους των γκέι αντρών: “Απλά πάρτε διαζύγιο”. “Το ότι είμαστε γκέι δεν είναι επιλογή μας, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε”. Όπως αναφέρει ο Geng Le, γνωρίζει πολλούς γκέι άντρες, αλλά ποτέ δεν άκουσε για κάποιον που άλλαξε τη σεξουαλικότητά του ή έζησε έναν ευτυχισμένο γάμο με μια στρέιτ γυναίκα.

Η Shu Yun, 28 ετών, η οποία είναι παντρεμένη με έναν γκέι άντρα, διαφωνεί: “Ο κόσμος είναι περίπλοκος. Κάθε σύζυγος έχει τις δικές της έννοιες.. Κάποιες από τις συζύγους των γκέι αντρών έχουν βαθιά αγάπη για τους συζύγους τους, κάποιες είναι άνεργες και πρέπει να εξαρτώνται από τους γκέι συζύγους και κάποιες ανησυχούν ότι το διαζύγιο θα βλάψει τα παιδιά τους”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: