ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών διχάζει το κοινοβούλιο της Αυστραλίας

Posted in νομοθεσία, LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on November 16, 2010

Ένα ακόμα βήμα σε έναν μακρύ δρόμο φαίνεται να έκανε το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας χθες: σύμφωνα με bloggers στην Αυστραλία η χθεσινή μέρα μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως η μέρα που το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας αποφάσισε να ωριμάσει σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο βουλευτής των Πράσινων Adam Bandt πρότεινε εισήγηση προς ψήφιση με την οποία καλούσε τους κοινοβουλευτικούς σχηματισμούς να εκτιμήσουν την άποψη των μελών τους σχετικά με το ζήτημα της ισότητας στο γάμο, εν όψει της κατάθεσης ενός προσχεδίου του νόμου. Η κυβέρνηση των Εργατικών θα υποστηρίξει αυτή την εισήγηση, αλλά από  ότι φαίνεται δεν προτίθεται να δώσει τη στήριξή της στο νόμο.

Πρόκειται για ένα μικρό βήμα, μιας και μόνο μια μικρή μειοψηφία βουλευτών ανέφερε κάτι γενναίο, ενδιαφέρον ή καινούριο.. αλλά σίγουρα αποτελεί πρόοδο καθώς στάθηκε αφορμή να ακουστούν θέσεις όπως αυτή του νεοεκλεγέντα βουλευτή των Εργατικών Stephen Jones: “Εφαρμόζοντας τις βασικές αξίες των Εργατικών, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρξει αλλαγή”. Ο Jones είναι ένας από τους δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που διατείνονται την υποστήριξή τους στην ισότητα, ενώ επίσημα το κόμμα τους τοποθετείται αντίθετα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Andrew Wilkie προειδοποίησε το Κοινοβούλιο ότι διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την επαφή με το δημόσιο αίσθημα: “Η πλειοψηφία της κοινότητας της Αυστραλίας είναι έτοιμη για μια συνειδητή ψήφο για την ισότητα στο γάμο, άρα ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον να ξεκινήσουμε έναν δημόσιο διάλογο για το θέμα”, είπε.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα που πραγματοποιεί την καμπάνια Get Up έχει συγκεντρώσει 5.000 προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες και μηνύματα υποστήριξης για την ισότητα στο γάμο, οι οποίες έχουν αποσταλεί στους βουλευτές, ως μέσον άσκησης πίεσης (lobbying).. κάποιοι από αυτούς όπως η Sharon Grieston των Εργατικών δείχνουν να έχουν λάβει το μήνυμα: “Μπαίνω στη θέση αυτής της μητέρας, η οποία στο mail της μου έγραφε ότι έχει δύο ενήλικα παιδιά, ένα που παντρεύτηκε το πρόσωπο που αγαπά κι άλλο ένα που δεν μπορεί να παντρευτεί το πρόσωπο που αγαπά, επειδή ανήκουν στο ίδιο φύλο”.

Advertisements
Tagged with:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: