ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ευρωκοινοβούλιο: “Τα κράτη-μέλη της ΕΕ οφείλουν να αναγνωρίσουν τις ήδη υπάρχουσες ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών”

Posted in νομοθεσία, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on November 23, 2010

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Intergroup για τα LGBT δικαιώματα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα ότι η ισχύς των δημοσίων εγγράφων (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και θανάτου, πιστοποιητικά γάμου, κλπ) πρέπει να διατηρείται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων και των ομόφυλων ζευγαριών που έχουν παντρευτεί ή υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, πρέπει να διατηρούν τα δικαιώματά τους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, όταν τα ομόφυλα ζευγάρια ταξιδεύουν στηνΕΕ τα δικαιώματά τους είτε προκύπτουν από γάμο είτε από αστική ένωση δεν ισχύουν. Στην αναφορά του για το αστικό, εμπορικό, οικογενειακό και ιδιωτικό διεθνές δίκαιο που μόλις υιοθετήθηκε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “υποστηρίζει ισχυρά την από κοινού αναγνώριση της ισχύος των δημοσίων εγγράφων” και “τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί αμοιβαία αναγνώριση” αυτών των εγγράφων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό προϋποθέτει ότι η ισχύς όλων των γάμων και των αστικών ενώσεων οφείλει να αναγνωρίζεται όταν οι πολίτες κινούνται εντός της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τρόπους για να γίνει πράξη η αμοιβαία αναγνώριση όλων των ενώσεων και γάμων εντός ΕΕ. Η Ulrike Lunacek, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συν-πρόεδρος του Intergroup για τα LGBT δικαιώματα, δήλωσε: “Αυτό αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για τα πολλά ζευγάρια και τις οικογένειες που βλέπουν τα θεμελιώδη τους δικαιώματα να εξαλείφονται καθημερινά όταν περνούν τα σύνορα μέσα στην ΕΕ. Είναι μία ψήφος για την ισότητα: όλοι πρέπει να διατηρούν τα ήδη υπάρχοντα δικαιώματά τους όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: