ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

«Ο Θεός δεν θέλει τους γκέι» λέει ο Βενέδικτος

Posted in ομοφοβικές δηλώσεις, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on November 25, 2010

Το Βατικανό προέβαλε μια συντηρητική θέση του Πάπα για να διασκεδάσει τη στροφή για το προφυλακτικό

ΡΩΜΗ «Η ομοφυλοφιλία είναι άδικη,αντίθετη στο θέλημα του Θεού και ασύμβατη με το λειτούργημα του ιερωμένου» λέει ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄ στο νέο βιβλίο του «Φως του Κόσμου: ο Πάπας, η Εκκλησία και το Σημείο των Καιρών». Χθες η συντηρητική αυτή αποστροφή προβλήθηκε έντονα από το Βατικανό, σε μια προφανή προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την ιστορική στροφή του Ποντίφικα υπέρ της χρήσης των προφυλακτικών, «υπό προϋποθέσεις», για να μη διαδίδεται ο ιός του ΑΙDS.


«Ως ανθρώπινα όντα (σ.σ. οι ομοφυλόφιλοι) αξίζουν σεβασμό… δεν πρέπει να τους απορρίπτουμε εξαιτίας αυτού. Ο σεβασμός προς το ανθρώπινο ον είναι εντελώς θεμελιώδης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι δίκαιη. Παραμένει κάτι αντίθετο στην ίδια την ουσία αυτού που ήθελε ο Θεός εξαρχής» λέει ο Βενέδικτος ΙΣτ΄ στο βιβλίο, που είναι μια μακρά συνέντευξη προς τον γερμανό καθολικό δημοσιογράφο Πέτερ Ζέεβαλντ.

Οργανώσεις και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αντέδρασαν με οργή. «Τα λόγια του Πάπα ταπεινώνουν εκατομμύρια ανθρώπους που πρέπει να υποφέρουν κάθε ημέρα διακρίσεις… Ο Πάπας οπλίζει το χέρι της ομοφοβίας προσφέροντας μια δικαιολογία σε όλους όσοι κάνουν διακρίσεις και υποδαυλίζουν το μίσος» ανακοίνωσε η Αrcigay, η μεγαλύτερη οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι στην Ιταλία.

«Προσβλητικές και επώδυνες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις ο Βλαντίμιρ Λουξούρια, ιταλός τρανσέξουαλ, πρώην βουλευτής. « Ανεύθυνες και απαράδεκτες» τις έκρινε το Χριστιανικό Κίνημα Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων της Βρετανίας (LGCΜ). Ο Βενέδικτος ΙΣτ΄ έκανε σχόλια περί ομοφυλοφιλίας και σε ομιλία του προς ανώτατους αξιωματούχους του Βατικανού, όπου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επισκεφθεί, για πρώτη φορά, τους Αγίους Τόπους, τον Μάιο. Τους είπε ότι «η ανθρωπότητα πρέπει να σωθεί από την αυτοκαταστροφική σύγχυση της διάκρισης μεταξύ αρσενικού και θηλυκού». «Δεν είναι παρωχημένη μεταφυσική να μιλάμε για την ανθρώπινη φύση του “άνδρα” ή της “γυναίκας”. Προέρχεται από τη γλώσσα της Δημιουργίας, που αν την περιφρονήσουμε θα σημάνει αυτοκαταστροφή για τους ανθρώπους…».

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντιτίθεται στους γάμους των ομοφυλοφίλων. Στο βιβλίο ο Πάπας έφερε το παράδειγμα ενός γκέι που εκπορνεύεται, λέγοντας ότι θα ήταν δικαιολογημένος αν φορούσε προφυλακτικό για να μη μεταδώσει τη φονική ασθένεια. Στη συνέχεια το Βατικανό διηύρυνε τις δηλώσεις για να περιληφθούν και γυναίκες, κάτι που ερμηνεύθηκε ως ιστορική αλλαγή στη στάση της Καθολικής Εκκλησίας.

πηγή: ΤοΒήμα

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. bear said, on November 25, 2010 at 4:03 pm

    Τι λέει μωρέ ο μαλάκας;;;
    Καλησπέρα


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: