ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ενημέρωση – Προφύλαξη – Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής

Posted in Uncategorized by stopomofovia on November 29, 2010

ΚΑΜΠΑΝΙΑ-ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ PRAKSIS

Αγαπητοί φίλοι, Συνεργάτες, Εθελοντές, Υποστηρικτές,

Η καμπάνια – εκστρατεία ενημέρωσης που η PRAKSIS και το ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ υλοποιούν, σήμερα πήρε σάρκα και οστά.

Στην εναρκτήρια συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel, παρουσιάστηκε όλο το επικοινωνιακό υλικό της καμπάνιας και ανακοινώθηκε όλο το πρόγραμμα των παρεμβάσεων που θα διαρκέσουν δυναμικά από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις 22 Δεκεμβρίου αλλά θα επεκταθούν και όλο το χρόνο.

Δώσαμε πολλά ραντεβού.

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στο Γκάζι (στην πλατεία του Κεραμεικού) θα στηθεί ένα Lighting Show όπου θα έχετε την δυνατότητα από το πρωί μέχρι το βράδυ να περνάτε για να ενημερώνεστε. Σε 4 LED οθόνες, μηνύματα ηχητικά και οπτικά θα παίζουν από τις 6 το απόγευμα, ενώ εθελοντές θα σας προμηθεύουν με ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά.

Το Σάββατο μάλιστα από τις 9 το βράδυ θα βρίσκεται κοντά μας η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Με ρούμπες, σάμπα και με γνωστά τραγούδια του Χατζιδάκη και του Θεοδωράκη θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την ενημέρωση δικό μας μότο ζωής.

Είστε όλοι καλεσμένοι.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο bar Belafonte θα βρισκόμαστε στο επίκεντρο της ενημέρωσης. Θα βρισκόμαστε με stand και με ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά (μέσα στο bar) και θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κόσμο που θα παραβρεθεί, από κοντά.

Το bar βρίσκεται στην οδό: Αγησιλάου 61 Α στον Κεραμεικό.

Την Δευτέρα 29, Τρίτη 30 Νοεμβρίου και Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στη Φιλοσοφική Αθηνών θα βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ με στημένο booth από το Mind Radio. Εκεί οι φοιτητές θα μπορούν να προμηθεύονται προφυλακτικά & ενημερωτικά έντυπα. Στόχος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η συμπλήρωση 3000 ερωτηματολογίων από φοιτητές προκειμένου να σχεδιάζονται πιο στοχευμένες καμπάνιες. Αν είσαι φοιτητής και βρεθείς εκεί (ή ακόμη και αν δεν είσαι) μην διστάσεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα σου κάνουν. Είναι ανώνυμες και ανώδυνες. Μπορεί όμως να αποδειχθούν σωτήριες για τον ευρύ πληθυσμό.

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 μ. μ θα πραγματοποιήσουμε την Κεντρική Συνέντευξη Τύπου στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24). Εκεί η καμπάνια ενημέρωσης: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ – ΕΞΕΤΑΣΗ: το δικό μας μότο ζωής» και οι συνδιοργανωτές PRAKSIS και ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ, θα σας παρουσιάσουν την δική τους οπτική για τα επιδημιολογικά δεδομένα και για την εξέλιξη της Hiv λοίμωξης στην Ελλάδα.

Την ίδια ημέρα (1η Δεκεμβρίου) και αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου, στην πλατεία Κοραή, θα βρίσκονται όλοι οι διάσημοι και ανώνυμοι άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν για την καμπάνια αλλά και πρωταγωνίστησαν στα τηλεοπτικά της σποτ. Θα βρίσκονται όμως και άλλοι διάσημοι όπως: οι πρωταγωνιστές από το σήριαλ του Mega: H γενιά των 592 €, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, αθλητές.

Θα είναι και όλα τα στελέχη και οι εθελοντές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων PRAKSIS και ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΩΗΣ. Εκεί, στην πλατεία Κοραή θα γίνουν οι «Ελεύθερες Αγκαλιές» τα καθιερωμένα πλέον «Free Hugs». Ελάτε να αγκαλιαστούμε. Και να στείλουμε στον υπόλοιπο κόσμο μηνύματα όπως: ότι ο Hiv δεν μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή ή ότι οι οροθετικοί χρειάζονται πρωτίστως και πάνω απ’ όλα την στοργή και την συμπαράστασή μας.

Την 1η Δεκεμβρίου, και όσο θα αγκαλιαζόμαστε, η ομάδα κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τον συντονισμό του Βασίλη Βασιλάτου θα προετοιμάζεται για να «σαρώσει» με τους ήχους της τους δρόμους της Αθήνας. Θα μας δίνει το μουσικό τέμπο ώστε να ξεκινήσει η καθιερωμένη μας πορεία όπου θα μοιράζουμε το ενημερωτικό μας υλικό και προφυλακτικά σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μία μικρή λαοθάλασσα ενημέρωσης.

Σε αυτή τη λαοθάλασσα είστε όλοι καλεσμένοι. Γιατί εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας.

Από τις 23 Νοεμβρίου έως και την 22η Δεκεμβρίου αν σε κάποιο σημείο της Αθήνας (από την Ομόνοια μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα και από το Κολωνάκι μέχρι το Περιστέρι ή από την Γλυφάδα μέχρι τον Κεραμεικό) συναντήσετε ανθρώπους να μοιράζουν προφυλακτικά και φυλλάδια, μην εκπλαγείτε. Αφορά στην καμπάνια μας και την ενημέρωση που θέλουμε να κάνουμε στον ευρύ πληθυσμό. Και οι άνθρωποι αυτοί θα ανήκουν είτε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε στην PRAKSIS είτε στο ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ. Μην τους προσπεράσετε. Συζητείστε μαζί τους. Όλο και κάτι χρήσιμο θα έχουν να σας πουν.

Αν πάλι συναντήσετε ένα περίεργο van (κινητή μονάδα) κάπου στο Γκάζι, με τα λογότυπα της PRAKSIS μην διστάσετε να το επισκεφθείτε. Θα είναι η μονάδα της PRAKSIS στην οποία μπορείτε να κάνετε το γρήγορο τεστ για τον Hiv, δωρεάν και ανώνυμα (τεστ με το σάλιο) όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά.

Από την 2η Δεκεμβρίου έως και την 4η Δεκεμβρίου η κινητή μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται και στην Θεσσαλονίκη (ξεκινώντας το ταξίδι της από το απόγευμα της 2ης Δεκεμβρίου στην πλ. Αριστοτέλους και αράζοντας μετά έξω από το bar Enola για τρία βράδια). Εκεί, η καμπάνια Ενημέρωση – Προφύλαξη – Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής, συνδιοργανώνει το Fuck Aids με το περιοδικό Screw και το bar Enola, το οποίο έχει αναλάβει πλήθος εκδηλώσεων τόσο στο Ολύμπιον (με ενημερωτικές ομιλίες και προβολή ταινιών) αλλά και διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών που θα ξεκινήσουν από την πλ. Αριστοτέλους.

Παράλληλα το MTV είναι υποστηρικτής και αρωγός όλων των δράσεων και της καμπάνιας που συνδιοργανώνουν η «PRAKSIS» (ανεξάρτητη, μη κυβερνητική οργάνωση, που βασικό στόχο έχει τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης) μαζί με το «Κέντρου Ζωής» (εθελοντική, μη κυβερνητική οργάνωση που στόχο έχει τη συναισθηματική, ψυχολογική αλλά και πρακτική υποστήριξη των οροθετικών και ασθενών με ΑIDS) με την υποστήριξη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Για τη στήριξη της «PRAKSIS», το MTV και η Ricardo Hellas διοργανώνουν δημοπρασία αγάπης και δίνουν την ευκαιρία σε όποιον συμμετέχοντα καταβάλει τη μεγαλύτερη προσφορά στο http://www.ricardo.gr, έως τις 15 Δεκεμβρίου να παρευρεθεί μαζί με έναν φίλο του σε συναυλία της Shakira στο εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες στη μεγάλη αυτή προσπάθεια θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δύο premium εισιτήρια για τη συναυλία, καθώς επίσης και merchandised προϊόντα Shakira, όπως το νέο της CD, ενώ το MTV ως χορηγός στο παγκόσμιο Τour της δημοφιλούς pop start προσφέρει σε δύο υπερτυχερούς την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη σκηνή πριν την έναρξη της συναυλίας και να παρευρεθούν μαζί της ! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημοπρασία αγάπης επισκεφτείτε το http://www.ricardo.gr. (μπορείτε να δείτε το σχετικό video στο http://www.youtube.com/watch?v=-LvmLDHwxxs ).

Το MTV στην προσπάθειά του να ενημερώσει το κοινό σχετικά με το που μπορούν να απευθύνονται για θέματα που αφορούν στο HIV/ AIDS θα προβάλει στο τέλος των pills, του ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και του διαφημιστικού σποτ για το «ME, MYSELF AND HIV» την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας (800 11 11 600) και την ιστοσελίδα της «PRAKSIS» (www.praksis.gr ) κλικάροντας πάνω στο “παράθυρο” ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ .

Τέλος, σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, σε όλα τα ραδιόφωνα της χώρας και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχετε την ευκαιρία να βλέπετε και να ακούτε τα σποτάκια της καμπάνιας της PRAKSIS και του ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΩΗΣ με κεντρικό μήνυμα: Ενημέρωση – Προφύλαξη – Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής! (τα σποτ είναι ανεβασμένα και στο youtube στους παρακάτω ιστοτόπους:

τo 1o spot είναι στον ιστοστόπο: http://www.youtube.com/watch?v=5iiR2sKOpQY

Το 2ο spot είναι στον ιστοτόπο: http://www.youtube.com/watch?v=W5cg2_uYcZY

Το 3ο spot είναι στον ιστοτόπο: http://www.youtube.com/watch?v=kx8aliX8pGo

Διαδώστε το μήνυμα αυτό. Ας γίνει όλων μας … μότο ζωής!!!!

Leave a comment