ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

“Έτοιμες” για ανοιχτή θητεία των γκέι και των λεσβιών δηλώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι «έτοιμοι» για την ανοιχτή θητεία των ομοφυλόφιλων. Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν προειδοποιεί ότι η απόφαση ίσως είναι πρόωρη.

«Πιστεύω ότι, μακροπρόθεσμα, η κατάργηση της νομοθεσίας θα ενισχύσει τον στρατό μας και θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. (Η κατάργηση του νόμου) θα αντανακλά καλύτερα την χώρα που υπηρετούμε » δήλωσε ο ναύαρχος Μιούλεν στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, χαρακτήρισε ως «πρόωρη» μια τέτοια απόφαση.

«Δεν λέω ότι ο νόμος δεν πρέπει να αλλάξει ποτέ. Λέω απλά ότι ίσως είναι πρόωρο να προχωρήσουμε σε μια τέτοια αλλαγή, μια τέτοια εποχή και με αυτόν τον τρόπο» είπε.

Ωστόσο, ο ναύαρχος Μάικ Μιούλεν απέρριψε τα επιχειρήματα πολλών γερουσιαστών που ανέφεραν ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι «εξασθενημένος» από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και δεν μπορεί να «αντέξει» και την ανοιχτή θητεία.

«Ο πόλεμος δεν καταπνίγει την αλλαγή, την απαιτεί» είπε.

Ο νόμος που ονομάζεται «Μην ρωτάς, μην λες», και εγκρίθηκε το 1993, υποχρεώνει τους ομοφυλόφιλους στρατιωτικούς να κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, υπό την απειλή της αποστράτευσης.

Ο Λευκός Οίκος θέλει την κατάργηση του νόμου από την Γερουσία πριν από το τέλος του έτους, όπως και ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος επιθυμεί «να προλάβει» τις εξελίξεις και να καταργηθεί ο νόμος πριν πολλοί στρατιώτες καταφύγουν στα δικαστήρια.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να εμποδίσουν το νομοσχέδιο.

Μια μελέτη του Πενταγώνου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη δείχνει ότι το 70% των 115.000 στρατιωτικών και των 44.000 συζύγων στρατιωτικών που ρωτήθηκαν, τάσσονται υπέρ της κατάργησης του νόμου.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: