ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Πρεμιέρα σήμερα για το “Φάντο και Λις” και θεατρική πρώτη για τη Μίνα Ορφανού

Posted in νέα, ορατότητα by stopomofovia on January 4, 2011

Μίνα Ορφανού: “Επιτέλους, ήρθε η ώρα μέσα από κάθε μορφή τέχνης να υμνήσουμε και να καταλάβουμε το διαφορετικό”.

Πρεμιέρα σήμερα για τη θεατρική παράσταση “Φάντο και Λις” στο Θέατρο ΡΟΕΣ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Χριστοφιλάκη.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Στοπ Ομοφοβία από τον Αύγουστο, στο θίασο συμμετέχει και η Μίνα Ορφανού, η βραβευμένη τρανσέξουαλ πρωταγωνίστρια της κινηματογραφικής “Στρέλλας” του Πάνου Χ. Κούτρα. Η Μίνα φέτος περνάει στο στίβο του θεάτρου, συμμετέχοντας στην παράσταση του “Φάντο και Λις”, ενός θεατρικού έργου μεταφυσικής διάστασης, συγγραφέας του οποίου είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή σουρεαλιστής, ο Ισπανός Φερνάντο Αραμπάλ.

Η Μίνα Ορφανού, η οποία τον περασμένο Μάιο βραβεύτηκε με το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου από την Ακαδημία Κινηματογράφου, δήλωσε με αφορμή τη συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση: “επιτέλους, ήρθε η ώρα μέσα από κάθε μορφή τέχνης να υμνήσουμε και να καταλάβουμε το διαφορετικό”.

 

Η μετάφραση είναι της Έφης Γιαννοπούλου, τα σκηνικά του Παντελή Ξηροχειμώνα, τα κουστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού και οι φωτισμοί του Βασίλη Χριστοφιλάκη. Στους συντελεστές της παράστασης συγκαταλέγονται η Βάσω Γιαννακοπούλου, η Τζίνα Πούλου, ο Μιχάλης Κοκιάδης και η Γεωργία Παλιούρα.

Εκτός από τη Μίνα Ορφανού, στην παράσταση παίζουν ο Κώστας Καζανάς στο ρόλο του Φάντο  και η Αντωνία Καμπάκου ως Λις, ο Πάνος Πανάγου και η Νίκη Σερέτη.

Το Θέατρο «ΡΟΕΣ» βρίσκεται στο Γκάζι, Ιάκχου 16 και οι παραστάσεις θα δίνονται Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ταρ, ο μυθικός τόπος του Αραμπάλ στο «Φάντο και Λις»

Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε μια μεγάλη και θαυμαστή πόλη που την έλεγαν Ταρ. Την εποχή εκείνη όλες οι πόλεις ήταν ισχυρές και σε άνθιση, γιατί ο μεγάλος Πόλεμος δεν είχε ξεκινήσει ακόμα. Όταν ήρθε η μεγάλη καταστροφή , όλες οι πόλεις έπεσαν. Όλες εκτός από την Ταρ. Η Ταρ υπάρχει ακόμα. Αν ξέρεις που να ψάξεις, θα τη βρεις. Και όταν φτάσεις εκεί θα σου προσφέρουν κρασί και νερό και θα ακούσεις μουσική από γραμμόφωνο. Όταν φτάσεις εκεί, όλη μέρα θα μαζεύεις σταφύλια και σκορπιούς κρυμμένους κάτω από άσπρους βράχους. Όταν φτάσεις εκεί… θα γνωρίσεις την αιωνιότητα. Εκεί θα δεις το πουλί που πίνει μια σταγόνα από τον ωκεανό κάθε εκατό χρόνια. Θα φορέσεις ένα χρυσό στέμμα στο κεφάλι και θα κρατήσεις στο χέρι το κλειδί όλων των λαβυρίνθων. Όταν φτάσεις εκεί θα καταλάβεις τη ζωή και θα γίνεις ότι θελήσεις. Θα είσαι μόνος και με συντροφιά. Θ’ αγαπάς και θ’ αγαπιέσαι. Καθώς θα βαδίζεις προς το μέλλον θα βρεις την Έκσταση. Θα σε κυριεύσει και δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: